“Hade en 30-årskris“

improveme.se

Vi haffade Amanda Schulman i vimlet på ELLE-galan för en pratstund om frisyrnojor, mammafyllor och dyra krämer.

Amanda Schulman är tv-chefen som blivit bloggstjärna. Hon är kvinnan som vunnit Alex Schulmans hjärta och vars skönhet hyllas på i stort sett varje sida av hans succéroman “Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött“.

Hon är också entreprenören
som tillsammans med sin syster Hannah Widell startat mediebolaget Perfect Day för att kunna utveckla sina egna programidéer och skapa sina egna jobbvillkor.

Men den här kvällen är hon småbarnsmamman som har fått barnvakt.
-Charlie får sova någon annanstans ikväll, säger hon leende om den 2,5-åriga dottern. Vi har barnvakt över natten och det är en enorm skillnad. Då är man fri på ett helt annat sätt och det är underbart.

Man festar annorlunda som mamma, menar Amanda. Får man ett tillfälle att släppa loss ordentligt -och det dessutom är årets glammigaste gala -då tar man chansen.
-Jag älskar den här festen, säger hon. Den är fantastisk!

På sig har hon en svart, slitsad långklänning och höga klackar.
-Jag hittade den här klänningen och tyckte att den var underbar. Det är svårt, för man vill så klart vara snygg på ELLE-galan, men det kan bli fel för att man gör till sig för mycket. Men det här känns bra, säger hon.

Ingen kan anklaga Amanda för att ha “gjort till sig för mycket“ ikväll. Håret är uppsatt i en hästsvans och makeupen -sotade ögon, röda läppar -har hon gjort själv hemma vid sminkbordet hon fått i födelsedagspresent av sin man.
-Jag trivs väldigt bra där. Det är härlig grej att sitta ner och ta det lugnt medan man gör sig i ordning. Man blir snyggare, hävdar Amanda.

Jag är inte övertygad om att det är sminkbordet som är hemligheten, men trots att hennes look är ganska nedtonad i jämförelse med många av de andra kvinnliga gästernas går det inte att missa Amanda Schulman i vimlet. Hon går sällan på kändisfester, men när hon nu står här livs levande är hon vacker på ett sätt som bloggbilder inte kan återge.
-Hon är vackrast av alla här, bekräftar Alex som slutit upp vid hennes sida.

Trots detta är hon självkritisk.
-Usch, jag kände mig så ful en kvart innan jag gick hit. Jag funderade på att byta kläder. Alex sa att jag var söt, men vad ska han säga? berättar hon.

I en krönika har Amanda beskrivit hur hon vid 13 års ålder fick höra av en kille hon var kär i att hon inte passade i utsläppt hår. Kommentaren etsade sig fast och i många år satte hon upp håret varje dag. Har hon kommit över hårnojan nu?
-Nej, absolut inte, säger hon och pekar på tofsen i sitt hår. Men jag är bättre i dag än jag var då. Jag hade utsläppt hår senast i förrgår.

Dyra hudkrämer är en annan besatthet och favoriten just nu kommer från Dermalogica. Jag frågar Amanda vad hon som mest betalat för en ansiktskräm.
-Det kan jag inte säga här, för det var fruktansvärt mycket. Det var en 30-årskris, viskar hon.

Amanda ler
och följer efter sin man tillbaka in i folkhavet. I morgon kommer hon att publicera ett foto på en tom karta värktabletter och ett par avryckta lösfransar, under bildtexten ”glamourens baksida”. Men ikväll ska hon bara ha roligt.

Amanda Schulman älskar ELLE-galan och hade sin

Amanda Schulman älskar ELLE-galan och hade sin ”första mammafylla” här för två år sedan.

”Jag går all-in”, skriver hon i sin blogg på Aftonbladet.se.

Tillsammans med maken Alexander Schulman.

Tillsammans med maken Alexander Schulman.

Paret gifte sig sommaren 2010 i Fleringe kyrka på norra Gotland.

Paret gifte sig sommaren 2010 i Fleringe kyrka på norra Gotland.

Här är hon tillsammans med Hannah Widell på Kristallengalan 2011. Systrarna driver tillsammans mediebolaget Perfect Day.

Här är hon tillsammans med Hannah Widell på Kristallengalan 2011. Systrarna driver tillsammans mediebolaget Perfect Day.

malin.lundblad@improveme.se

2012-01-16 16:30:00

Publicerad: 16 januari 2012

Fint hår för billig peng

Spara stålar med enkla knep