Intervju Ranelid Li

improveme.se

Efter finalen av årets Melodifestival befann sig alla deltagare i greenroom redo att möta pressen. Fans skrek från läktarna, fotografer knäppte med sina kameror och improveme.se pratade med Björn Ranelid och Sara Li. I intervjun kan du läsa om duons stylingvanor, Björns Zlatan-referenser och vem som aldrig har satt en fot i ett sminkrum.

Trots att de inte vann finalen har de många planer på gång. Sara Li och Björn Ranelid tog sig tid för en intervju med improveme.se och diskuterade allt från smink till Zlatan Ibrahimovic.

Hur förberedde ni er inför finalen?
Björn: Träna, sova mycket, peppa och konversera mycket med varandra. Säga till varandra att göra sitt bästa helt enkelt och Sara var helt perfekt.

Hur menar du nu?
Björn: Se bara på Messi eller Zlatan, de kan lätt missa en pass eller straff och det är samma sak här. Jag har själv spelat fotboll och i Melodifestivalen är det likadant, alla kan ta falska toner. Men inte Sara, hon är fantastiskt duktig.

Sara: Jag försökte bara sova och ta det lugnt. Äta, träna, hålla mig borta från förkylningar och sånt.

På tal om träning, hur viktigt är det för er att vara i form och se bra ut?
Björn: Jag tycker om att vara snyggt klädd men för det mesta väljer min yngsta son och min fru mina kläder. Man ska inte göra en dygd av att författare inte bryr sig om fysiken, jag vill inte lägga på mig övervikt så jag försöker hålla mig i form. När man håller mitt tempo med 130 framträdanden om året och skriver 30 böcker så kan du inte gå ner dig på sprit och cigaretter.

Beskriv känslan när ni stod på scen.

Sara: Det bubblar i kroppen av ren glädje helt enkelt. Man kände stödet och energin från publiken och det var riktigt härligt.

Björn: Tänk att jag sa ”bom bom”. Jag försökte improvisera lite som en jazzmusiker. Eller som Zlatan när han gör en överstegsfintning.

Man måste ju bjuda lite på sig själv.
Björn: Ja, jag tycker att man måste kunna ha kul på scenen också.

Hur mycket får ni vara med och påverka stylingen?
Björn: Jag är den enda artisten genom tiderna som aldrig har gått in i ett sminkrum. Alla sminköser på TV vet att jag har gått igenom “Let’s Dance“, “Skavlan“, “Stjärnorna på slottet“ och “Melodifestivalen“ utan att bli sminkad. Alla blir det, men inte jag. Nu ska det skrivas en gång för alla.

Sara: Jag visste att jag ville ha en paljettklänning men inte riktigt vilka färger, så jag fick lite hjälp av våran koreograf Sacha Jean Baptiste.

Vad är nästa steg nu?

Sara: För mig kommer det bli en platta. Sen kommer jag att släppa en singel snart också fast jag vet inte när. Förhoppningsvis kommer jag och Björn ha ett samarbete i framtiden också.

Björn: Jag har precis släppt en bok och ska börja skriva på nästa snart. Sen ska jag också stå här i Globen och tala inför 5000 människor.

Men du är ju van, så det blir nog inga problem.
Björn: Precis.

Björn och Sara uppträder i finalen.

Björn och Sara uppträder i finalen.

I greenroom piffas alla artister upp. Nåja, alla utom Björn.

I greenroom piffas alla artister upp. Nåja, alla utom Björn.

Många ville ha en intervju med duon.

Många ville ha en intervju med duon.

På väg mot ett uppträdande på scen.

På väg mot ett uppträdande på scen.

[email protected]

2012-03-22 16:13:00

Publicerad: 22 mars 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp