Få mascaran att hålla

improveme.se

En av de vanligaste makeupfrågorna Chase Aston, internationell makeupartist för The Body Shop, får besvara är hur man slipper mascara som kladdar och smetas ut under ögonen efter några timmar. Här ger han sina bästa tips.

Måla underfransarna först
Om du målar överfransarna först och sedan målar underfransarna, så är det lätt att de nymålade fransarna på den övre fransraden “slår emot“ ögonlocken när du tittar uppåt för att komma åt den undre fransraden. Då färgar mascaran av sig som små svarta fläckar under ögonbrynen.
-Måla först de undre fransarna. Låt det torka en liten stund och måla sedan överfransarna, tipsar The Body Shops makeupartist Chase Aston, som sminkat stjärnor som Kate Moss, Victoria Beckham och Heidi Klum.

Torka av fransarna
Applicerar du fuktkräm och foundation i ansiktet precis innan du lägger mascaran hamnar det lätt som en hinna på fransarna. När du sedan applicerar mascaran kan den efter ett tag börja glida av fransarna, berättar Chase.
-Mitt tips är att ta en bit papper och trycka den försiktigt mot topparna av fransarna innan du målar dem, säger han.

Applicera rätt
Börja med att böja fransarna och dutta lite puder på dem. Det binder mascaran och ger dessutom intrycket av fylligare fransar.
-Sedan målar du ett lager, separerar fransarna med en franskam så att de inte klistrar ihop sig, och avslutar med ett andra lager. Tänk på att vrida mascaraborsten uppåt när du applicerar, så att du följer fransarnas form och inte drar rakt utåt, säger Chase Aston.

Fixa till misstagen
Skulle det komma lite mascara utanför, använd en tops och lite foundation för att sudda bort det.
-Om det kommer mascara på din färdigapplicerade ögonskuggning och du inte vill förstöra det kan du vänta tills mascaraklicken torkat. Sedan kan du lossa på den med en pincett, tipsar Chase.

Bildspel: Få mascaran att hålla

Bildspel: Få mascaran att hålla

[email protected]

2012-04-25 12:47:00

Publicerad: 25 april 2012

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge