Lyckas med läpparna

improveme.se

Makeup-artisten Bobbi Brown, mest känd för sitt egna sminkmärke, berättar hur du testar dig fram till den läppstiftsnyans som passar dig bäst.

Utgå från din egen färg
Den mest praktiska läppstiftsnyansen är lite ljusare än den naturliga färgen dina läppar har, berättar Bobbi Brown för Allure. Men satsa på ett stift med lite glans -ljusa, matta färger kan få dig att se blek ut. Det ska inte se ut som om du har täckstift på läpparna. Däremot kan en persikobrun eller ljusrosa färg jämna ut och definiera dina läppar. Är du mörkhyad? Satsa då på en mörklila nyans.

Testa på rätt sätt

När du provar olika läppstift är mitten av underläppen det bästa stället att testa på. Försök att testa färgen i dagsljus för bästa effekt. Men prova inte mer än tre-fyra läppstift åt gången -ta en paus när dina läppar börjar bli fläckade av färgen.

Anpassa dig efter säsongen
På vintern och våren kan du behöva en ljusare nyans, eftersom dina läppar är bleka. Byt sedan till en mörkare färgton nu till sommaren och i början av hösten, när dina läppar fått lite mörkare färg av solen.

Jämför dig inte
På samma sätt som en parfym kan lukta annorlunda på olika personer ser ett visst läppstift inte likadant ut på alla. Bara för att ett läppstift ser fantastiskt ut på en kompis betyder det alltså inte att det kommer se bra ut på dig -alla har olika hudton på läpparna.

Var inte rädd för att experimentera
“Varje säsong har sin läppstiftstrend, och bara för att din perfekta färg är rosabeige betyder det inte att du inte kan bära djupt vinrött“, säger Bobbi Brown. Alla nyanser kan anpassas efter dina färger -testa att lägga en neutral färg underst och toppa med en mer iögonfallande ton.

Bildspel: Lyckas med läpparna

Bildspel: Lyckas med läpparna

[email protected]

2014-09-05 13:56:00

Publicerad: 5 september 2014

Höststäda din sminklåda

Mascara används ofta för länge