6 makeupmissar som gör dig gammal

improveme.se

Vill du se tio år yngre ut? Lätt som en plätt – så länge du undviker dessa misstag.

Smink kan höja en look till skyarna, men det kan också sänka den till havsbottnen. Genom att hålla koll på vad du gör eller inte gör under sminkandet, så kan du dra av tio år på utseendet.

För mycket eller lite foundation
Foundation jämnar ut hudtonen, men det gäller att ha en ren och genomlysande produkt som korrigerar felaktigheter i huden. För lite puder döljer inte rynkorna så bra och för mycket framhäver dem -någonstans mitt emellan är bra. För oljig hud är mineralpuder bäst och för torr hud så rekommenderar vi tonande återfuktare.

För ljus bas
En foundation som dessutom är ljusare än din hudton förtydligar rynkorna och fina linjer. Satsa på en foundation som är en eller två grader mörkare istället.

För mycket rouge
Applicering av rouge på kindäpplena kan lätt framhäva säckig hud under ögonen om man tar för mycket. En rosaktig ton fungerar bra för alla åldrar och hudtyper, så länge man penslar med måtta.

För metallisk ögonskugga

Frostiga ögonskuggor sätter rynkorna i rampljuset. Välj en matt färg i exempelvis persika eller päron, det fungerar oavsett hudfärg.

För tydliga ögonfransar
Vill du dölja kråksparkarna och mörka ringar? Undvik då att applicera mascara och eyeliner på nedre fransarna. Satsa på de övre fransarna med en jättesvart mascara för att framhäva ögonvitorna.

För opassande läppstift
Fylligheten i läpparna minskar med åldern, och att ha en för ljus, mörk eller skimrande ton kan orsaka att färgen blöder utanför den naturliga läpplinjen. Ett rosat läppstift ger fyllighet och ser mer naturligt ut.

Bildspel: 6 makeupmissar som gör dig gammal

Bildspel: 6 makeupmissar som gör dig gammal

[email protected]

2014-10-30 14:17:00

Publicerad: 30 oktober 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp