Ändra hudvårdsrutinerna i sommar

improveme.se

Blir din hud smutsig, fet, eller extra känslig under de varmare månaderna? Lugn. Improveme.se guidar dig till knepen som ger dig felfri hud hela sommaren.

När sommarens varma väder slår till byter vi gladeligen ut våra boots mot sandaler, tröjor mot linnen och pressar in det tjocka täcket långt in i garderoben. Men en sak kommer i glömska på sommaren: att ändra hudvårdsrutinerna.

Läs vidare för att ta reda på vad du kan göra för att få hyn att glänsa igen.

1. Byt ut din sminkborttagning
När huden är fet är en krämig, ordentligt återfuktande sminkborttagning din värsta vän. Då huden är under återuppbyggnad under natten är det en bra idé att rengöra ansiktet med en avfettande produkt. Byt gärna till en i skumform som bryter ner överskottet av talg.

2. Punktbehandla problemområden

Dränk en bomullstuss i ansiktsvatten och svep den över områden som tenderar att bli extra oljiga, exempelvis T-zonen och hakan. Det lugnar huden och absorberar bort oljan vilket ger en matt finish.

3. Låt din nattkräm vila
Under solsäsongen kan en fet, återfuktande nattkräm jämföras en fleecefilt. Den är nämligen helt överflödig. På vintern behöver huden den feta krämen då luften är torr, men under sommarhalvåret räcker det oftast med ett lättare serum.

4. Fixa färgen med CC-kräm
Om du lätt får ojämn bränna av solen kan en CC-kräm, som är färgkorrigerande, hjälpa. Många av dem innehåller även solskydd vilket är ett dagligt måste under sommarhalvåret.

5. Avlägsna döda hudceller
En nyskrubbad hud ökar visserligen risken att bränna sig i solen, med den bör ändå skrubbas relativt regelbundet ändå eftersom att död hud i kombination med med fett och talg genererar tilltäppta porer. Men se till att använda en mild skrubb med mjuka partiklar, och ta det försiktigt.

Bildspel: Ändra hudvårdsrutinerna i sommar

Bildspel: Ändra hudvårdsrutinerna i sommar

[email protected]

2013-06-07 07:00:00

Publicerad: 7 juni 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp