Så får du till ombre-sminkningen

improveme.se

Det började med färgade hårtoppar. Nu har ombre-trenden flyttat över till läppar och ögonlock. Så här får du till den coola looken.

Ombre betyder skugga på franska. Under förra hösten handlade allt om färgade hårtoppar, men 2013 är det läppar och ögonlock i olika färgskiftningar som gäller.

Allt du behöver för
att få till looken är två eller max tre olika färger eller nyanser. Använd samma färgskala för ett mer neutralt resultat eller blanda vilt om du vågar sticka ut.

Så här gör du får att få till looken:

Ögonlock
Ta den ljusaste nyansen längst in närmast ögonvrån och den mörkaste i ytterkanten av ögat. Sudda sedan försiktigt ihop färgerna så att de blandas väl. Du kan också välja att ha en ljus ögonskugga över hela ögonlocket och sedan sudda in en mörk vid globlinjen för stora ögon. Eller gör tvärtom, den mörka skuggan närmast franskanten, för en mer dramatisk blick.
 
Läppar
Måla läpparna i en färg som du gillar men undvik mitten av över- och underläppen. Ta en ljusare nyans läppstift och måla där, sudda sedan ihop färgerna med en pensel. Det kommer göra att dina lläppar ser större ut.

Bildspel: Så får du till ombre-sminkningen

Bildspel: Så får du till ombre-sminkningen

[email protected]

2013-09-18 12:51:00

Publicerad: 18 september 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp