Så köper du billigare smink

improveme.se

Det kan bli dyrt med smink i längden. Kajalpennor som går sönder, foundations som tar slut på en gång leder till nya inköp och tomma plånböcker. Ta del av våra tips så räcker plånboken lite längre.

Oavsett om du är student, sparar ihop till nästa års semesterresa eller vill ha mer pengar över till julklappar finns det alltid något som kommer i vägen: smink. Visst kan du lämna hemmet ”au naturale”, men du vet ju aldrig vilka snyggingar du kan stöta på.

Det finns dock sätt att inkludera sminket i din budget utan att bli ruinerad. Följ bara våra tips så är spacklet säkrat.

Använd all-in-one-produkter
Många produkter fungerar som flera i en, exempelvis så finns det flera läppstift som också verkar som läppsalva. Leta efter kombinerade produkter om du känner att plånboken svider, så har du mindre att hålla reda på och det räcker längre. Dessutom kan man använda läppstift som krämrouge.

Välj rätt kajalpenna
Strunta i dyra gelbaserade kajalprodukter, välj den traditionella pennan istället. De varar längre och kostar inte skjortan.

Håll dig till det nödvändiga

Tänk långsiktigt när du går på en budget. Köp produkter du använder dagligen och skippa de du bara tar fram vid vissa tillfällen. Ofta vet du nog själv vad du använder dagligen, annars kommer här några bra produkter att ha redo:

Mascara
Foundation
Concealer
Eyeliner
Tonat läppbalsam

Kom ihåg att välja all-in-one-produkter när det är möjligt, så kanske du har råd med en finare ögonskugga.

Hitta ett billigare pris

Den här punkten är nog ganska självklar, men många tänker inte på att kolla upp priserna på en specifik produkt innan de köper den. Titta runt lite på flera ställen så kanske du hittar det för ett par kronor billigare någon annanstans.

Bildspel: Så köper du billigare smink

Bildspel: Så köper du billigare smink

[email protected]

2014-11-08 11:15:00

Publicerad: 8 november 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp