Välj rätt deodorant för rätt tillfälle

improveme.se

Vad är egentligen skillnaden mellan en antiperspirant och en vanlig deodorant? Och vilken ska du välja till vilket tillfälle? Vi har tagit fram all nödvändig fakta för att du ska välja rätt.

För att lyckas hålla sig fräsch i alla lägen är det viktigt att använda rätt produkt. Men vägen dit är inte alltid den enklaste. Vi reder ut skillnaden mellan vanlig deodorant och antiperspirant.

De mest effektiva antiperspiranterna ute på marknaden kan blockera upp till 60% av svettutsöndringen. Antiperspiranter täpper till svettkörtlarna med en väldigt liten mängd aluminiumsalt, som även är antibakteriell och gör att svetten inte får en obehaglig lukt när den kommer i kontakt med bakterier som ligger på din hud. Aluminiumsaltet är sedan kvar i kroppen i 3 till 4 dagar innan det förvinner ut. Det rekommenderas att bara använda antipersipranter under armarna eftersom att kroppstemperaturen kan bli för hög om allt för många svettkörtlar i kroppen blockeras.

Deodoranter innehåller alkohol
(etanol) och doftämnen som dödar bakterierna som orsakar obehaglig lukt. Till skillnad från en antiperspirant så verkar en deodorant endast i 12 timmar. Den förhindrar inte heller svettningar vilket gör att du kan spraya den på hela kroppen. Eftersom många inte svettas så mycket under dagen så räcker det med att använda en deodorant. Vid tillfällen när man svettas mycket så används med fördel en antiperspirant.

Bildspel: Välj rätt deodorant för rätt tillfälle

Bildspel: Välj rätt deodorant för rätt tillfälle

[email protected]

2014-09-16 10:18:00

Publicerad: 16 september 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp