Modell slår igenom trots vitiligo

improveme.se

Skönhet är i betraktarens ögon sägs det. Modellen Chantelle Winnie, som har hudsjukdomen vitiligo, verkar anamma detta talesätt. Trots hennes udda utseende har hon slagit igenom stort i modevärlden och därmed utmanat betydelsen av skönhet.

Vissa blir nojiga när de ser en finne titta fram på ansiktet. Andra gör allt för att dölja sina fräknar när de ploppar fram i sommarsolen likt svampar i augusti. Modellen Chantelle Winnie, som är aktuell som Desiguals nya ansikte, tänker annorlunda. Hon har gått emot alla typiska modellregler -perfekt hy, jämn hudton och oklanderliga drag -och gjort sig ett förtjänt namn i modevärlden med hjälp av hennes hudsjukdom.

Chantelle har tidigare medverkat i America’s Next Top Model och det är där hennes karriär tog fart. Det som tidigare varit grund för mobbning och glåpord kom nu att bli hennes främsta fördel. Programledaren Tyra Banks beskriver Chantelles skönhet som obestridlig och att hennes hud bryter ner barriärer av vad som anses vara vackert, skriver The Guardian.

I ett inspirerande TED talk berättar hon hur det var att växa upp med vitiligo. Hon berättar hur det var att mobbas på grund av något hon inte kunde kontrollera. Hon avslutar pratet med att uppmana publiken att bilda sin egen uppfattning om vad skönhet är, oavsett vad andra säger.

Bildspel: Modell slår igenom trots vitiligo

Bildspel: Modell slår igenom trots vitiligo

dagmawit.alemayehu@improveme.se

2015-02-19 08:51:00

Publicerad: 19 februari 2015

Undvik hårsynderna

Se över dina hårvanor