Snackis: Modellen med bristningar

improveme.se

Bristningar är många kvinnors värsta fiende. Vissa är villiga att betala dyra pengar för behandlingar som sägs kunna ta bort dem. Men det hindrar inte modellen Chrissy Teigen från att skylta med de fruktade skavankerna på Instagram.

När man scrollar igenom modellers sociala medier är det lätt att få intrycket av att de glider igenom en felfri vardag. En perfekt kropp, en klanderfri pojkvän och en morgonpromenad med hunden, så ser det ofta ut. Normen i sociala medier är ofta drömmen om det perfekta livet.

Få väljer att gå utanför dessa ramar. För mardrömmen tycks vara att uppfattas som vanlig, ordinär och mänsklig?

När Chrissy Teigen publicerar en bild på sina bristningar på Instagram gör hon två saker: dels visar hon omvärlden att även hon (som modell) är mänsklig och har ytliga skavanker, men kanske viktigast av allt -hon öppnar upp för diskussion för de som känner skam över sina egna bristningar.

Genom att omfamna sina bristningar på detta sätt, säger hon ”din kropp är okej som den är”, till sina följare. Bilden togs emot med öppna armar och en storm av styrkekramar kryllar under bilden bland kommentarerna.

Teigan är tidigare känd för att våga vara sig själv och har inget emot att skratta när media framställer henne som ett skämt.

Bildspel: Snackis: Modellen med bristningar

Bildspel: Snackis: Modellen med bristningar

[email protected]

2015-04-15 12:05:00

Publicerad: 15 april 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp