Skönhetsmärkena mot djurförsök

Skönhetskonsumenter är idag väl medvetna om ingredienserna som gömmer sig i produkterna de använder och kosmetikföretag anpassar sitt utbud därefter. Idag är det Försökdjurens Dag och vi uppmärksammar skönhetsföretag som är djurförsöks-motståndare.

Försökdjurens Dag är erkänd av FN och strävar, tillsammans med företag och förespråkare med samma intressen, efter att väcka internationellt uppmärksammande om lidandet och dödandet av oskyldiga varelser i laboratorier. Dagen syftar till att reflektera över just detta. Målet i år är att lokala grupper går ihop för att markera världsdagen.

År 2013 införde EU ett förbud mot all försäljning av kosmetika och hygienprodukter som testats på djur. Även om detta var ett stort framsteg, förekommer djurförsök fortfarande. För att vara helt säker på dina inköp, leta efter Cruelty Free-loggan.

Dagen till ära har vi samlat ihop några av våra favoritprodukter från varumärken som är starka djurförsök-motståndare.

The Body Shop
Deras kamp om djurens rättigheter började så tidigt som 1996 och är lika stark än idag. Hud- och skönhetsmärket, grundat av människorättsaktivisten Dame Annita Roddick, följer The Human Cosmetics Standard som anses vara den högsta standarden för djurs välfärd i kosmetikbranschen.

Dr. Bronner’s
Detta märke har hyllats av V-loggers runtom i världen just för deras miljövänlighet och rättvisemärkning. “All-in-one” produkterna går att använda såväl på håret och kroppen, som på köksbänken och i badrummet.

NYX
Det relativt nya kosmetikmärket från soliga Los Angeles har tagit Sverige med storm. Den otroliga kvalitén i produkterna till de plånboksvänliga priserna har gått lång väg. De är även stolta motståndare till djurförsök inom kosmetikbranschen.

CLEAN Perfumes
Precis som namnet tyder, strävar CLEAN efter att bevara jorden i sitt naturliga skick, genom att använda milda ingredienser som växter och antioxidanter i sina produkter, samt respektera djuren genom att avstå från djurförsök.

 

The Body Shop – Lip & Cheek Velvet Stick i Poppy Bronce, cirkapris 145 kr.

The Body Shop – Lip & Cheek Velvet Stick i Poppy Bronce, cirkapris 145 kr.

Dr. Bronner's – Magic Rose Liquid Soap, cirkapris 109 kr.

Dr. Bronner's – Magic Rose Liquid Soap, cirkapris 109 kr.

NYX - Butter Gloss i Tiramisu, cirkapris 75 kr.

NYX – Butter Gloss i Tiramisu, cirkapris 75 kr.

CLEAN Perfumes - Warm Cotton, cirkapris 450 kr.

CLEAN Perfumes – Warm Cotton, cirkapris 450 kr.

Dagmawit Alemayehu
Publicerad: 24 april 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp