improveme.se var på plats när kostexperten Fredrik Paulún föreläste om fettförbränning på Allt för hälsan-mässan i Stockholm. Här kommer några av hans genvägar för dig som vill öka din förbränning.
1. Drick te innan maten. Det dämpar din aptit och gör att du äter mindre under själva måltiden.
2. Dra ner på potatischips, läsk och feta köttprodukter. Dessa matvaror ligger i topp när det gäller livsmedel som gör oss tjocka.
3. Satsa på kalcium. Mejeriprodukter mättar bra och ökar energiförbruknigen. Kalcium är dessutom basiskt, höjer ph-värdet i tarmen och gör att 10 till 15 procent av fettet i måltiden inte tas upp av kroppen.
4. Ät grapefrukt. Det ökar frisättningen av fett från fettcellerna. Skippa dock grapefruktdieter där detta är det enda du äter; någon frukt om dagen räcker bra.
5. Använd kanel. Kanske att strö över gröten eller yoghurten? Kanel har visat sig hålla ner blocksockret.
6. Ät fisk och ägg. Dessa proteinrika livsmedel har visat sig ligga högt på listan över de matvaror smala personer äter.
7. Ta en promenad efter maten. Rör på benen i en kvart efter lunchen så sätter du igång kroppens förbränning av kolhydraterna du just fått i dig!
2011-11-15 15:17:00