Unna ditt hår en spabehandling

Ont om tid eller pengar? Du kan fortfarande unna ditt hår en spabehandling med följande inpackningar:

Bli av med mjäll:

Finstött rödlök
Konjak

Metoden har tidigare varit en vanlig kur mot både mjäll men som också sades öka hårväxten. Ta en lagom mängd för att kunna blanda till en smet som du masserar in i håret. Låt det sitta i så länge som möjligt innan du sköljer ur.

För att öka glansen:

1 dl äppelcidervinäger eller äpplejuice
40-60 droppar timjanessens

Även denna behandling hjälper dig att få bort mjäll, men ökar även glansen. Blanda samman ingredienserna och massera in i hårbotten. Låt det sedan sitta i i minst fem minuter.avocado2

För torrt hår:

Avokadoinpackning

1 väldigt mogen avokado

Mosa avokadon till en smet, som du sedan masserar in i hela håret men inte hårbotten. Ta sedan aluminiumfolie som du täcker håret med, en helt urkramad handduk och sist en duschmössa eller liknande. Låt detta sitta i minst en halvtimme innan du sköljer håret.

banan
Bananinpackning

1 mogen banan
2 tsk olja

Blanda bananen med oljan till en jämn smet. Massera sedan in detta i hårbotten och täck sedan över med plastfolie. Även detta låter du vara kvar i minst en halvtimme. Ett tips är att sedan tvätta ur, och skölja med citronvatten.

 

För lyster:

Glansinpackning

1/2 avokado
1/2 mogen banan
1 msk olivolja
1 rågad tsk naturell yoghurt

Blanda alla ingredienser ordentligt. Har du en fet hårbotten ska du undvika rötterna, annars kan du massera in smeten i hela håret och hårbotten. Täck sedan hela håret med en handduk och låt verka i 25 minuter. Tvätta och skölj med varmt vatten.

Redaktionen
Publicerad: 19 oktober 2021
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp