Håll glöden levande i förhållandet

Alla förhållanden går upp och ner, det är en naturlig del av livet. Men det finns ju faktiskt en hel del saker man kan göra för att fiska upp det där trista eller bråkiga förhållandet från den dyiga ska-vi-göra-slut bottnen. Kolla igenom våra tips och ge kärleken en ärlig chans

Untitled-3Lyssna på och kommunicera med varandra.

Vi kan inte nog poängtera hur viktigt det är med kommunikation. Det gäller alla slags relationer, om det så gäller på jobbet eller hemma. Och med kommunikation menas inte bara att den ena partnern pratar. Det gäller även att kunna lyssna och faktiskt ta till sig av vad den andre säger.

Untitled-3Ge din partner uppmärksamhet

Självklart vill alla ha ärligt menade komplimanger. Att höra att man är extra fin idag, att håret är mjukt och att du luktar gott är balsam för själen. Men det finns även andra sätt att uppmärksamma sin partner än komplimanger. Att lyssna på hans eller hennes berättelse om hur det varit på jobbet ger mer än du kan tro. Din partner känner sig sedd och hörd om du verkligen lyssnar.

Untitled-3Engagera dig

Om det så gäller att ta del av att planera semesterresan, bilköpet, måla om hemma eller att gå med på ungarnas dagismöten så ger det er en känsla av att det är VI.

 Untitled-3Små romantiska gester

Det behöver inte vara storslagna presenter, det kan räcka med frukost på sängen eller kanske en liten gullig lapp man smyger ner i sin partners ficka. Spola upp ett bad om han eller hon är trött och frusen. Men visst, säg den som inte gillar att få en flaska parfym i present bara för att liksom. Det funkar också. Vi lovar.

 Untitled-3Gör er attraktiva för varandra

Visst är det skönt att kunna sunka runt i mysbrallor för varandra och inte bry sig om smink eller hårfix. Men om man allt som oftast tycker att det här är okej kan det också signalera att du är inte värd att göra mig fin för. Det är inte helt konstigt om man börjar snegla åt annat håll om den man har hemma helt släppt taget om sitt utseende. Släpp mysbyxorna ibland och ta på dig något snyggt för den du älskar.

 Untitled-3Lär känna familj och vänner

Du måste inte älska hans eller hennes närstående, men en god relation till de som står partnern närmast är smart ur alla synvinklar.

 Untitled-3Busa och skratta ihop

Det må låta barnsligt, men att busa ger glöd både på kinder och i hjärtat. Ett rejält gapskratt under vattenkriget, eller det där fåniga hoppet i lövhögen gör förmodligen att ni kommer att känna er närmare varandra. Att skratta ihop ger väldigt starka band.

Untitled-3Sexa loss

Att ha ett fungerande sexliv låter som en självklarhet kan man tycka, men så är det inte för alla. En del slutar ha sex mer än kanske pliktskyldigt en gång i halvåret. Visst kan en del leva i ett förhållande utan sex, men är man inte mer vänner då? Och en vän kanske inte är den man vill leva resten av sitt liv med, hur snäll han eller hon än må vara. Så ha sex. Lär dig vad den andre tycker om, berätta vad du själv gillar (återigen – kommunikation) och var inte rädda för att testa nya saker. Eller platser för den delen. Sängen må vara skön men det går ju att krydda sexlivet med mer spännande platser. Soffa, köksbord eller varför inte utomhus? Låt fantasin flöda och äg passionen.

Funkar inget av ovanstående tips  – gör slut eller skilj er.

Redaktionen
Publicerad: 10 januari 2023

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp