Behåll färgen i höst

Sommaren är sedan länge slut och även den där fräscha färgen du fick börjar blir ett minne blott. Då kan det vara frestande att hoppa in i solariet och strunta i hälsorisken. Inte nog med att du kan få cancer – du kommer att bli rynkig i förtid om du solar på konstgjord väg! Men det finns riskfria sätt att förlänga färgen.

Brun-utan-sol
Ett snabbt sätt att fejka en naturlig solbränna. Finns i tre varianter; brun-utan-solkräm, solspray och solservett. Gemensamt för alla är att de innehåller DHA (dihydroxyaceton) som reagerar på huden och ger färg. Färgen håller i ca 3-5 dagar. Krämen smörjer du in över kroppen. Solsprayen är ett mindre kladdigt alternativ. Servetten är ett smidigt sätt att snabbt få färg i ansiktet.

Fuktighetskräm med brun-utan-sol
Måste vara den ultimata produkten -fuktighetskrämen som både återfuktar huden samtidigt som du dagligen tillför en liten dos av brun-utan-solingrediensen DHA och därför gradvis bygger upp en naturligt fräsch fejkbränna.

Spray tanning
Spraya dig brun på salong. Du får en naturlig solbränna på 5 minuter för dryga 250-300 kr som håller i upp till 6 dagar. Du kan välja antingen mellan en soldusch som sprayar automatiskt eller manuell spray tanning. Är personen som sprayar duktig kan du få musklerna att bli mer framträdande (men det är överkurs).

Kosmetika
Ja, många killar använder kosmetika! Smink speciellt framtaget för män ger ett mer naturligt intryck och gör att du ser fräsch ut utan att se sminkad ut. Men var noga med att välja produkter som passar din hudnyans. Foundation och concealer hjälper till att jämna ut din hudfärg och få dig att se fräsch ut. Vill du ha färg kan du använda ett solpuder och borsta på över pannan, näsan och kindbenen (där man normalt brukar få färg).

Redaktionen
Publicerad: 5 november 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp