Unna dig en härlig egostund

Det känns fortfarande som om sommaren är långt borta då det blåser kalla vindar runt knutarna. Då kan det vara skönt att inviga våren med en avslappnande egostund.
Vi tipsar om en härlig spameny för bara dig.

Ansiktsbehandling
En klassisk ansiktsbehandling hos skönhetssalongerna består av ansiktsmassage, djuprengöring, peeling, ångning, ansiktsmask och en avslutning med ett serum och dagkräm. Det går precis lika bra att utföra det på egen hand, även om det är avslappande när någon annan gör det åt en. Börja med att sätta upp håret ordentligt och samla alla produkter du behöver framför dig.

Massera in en rengöringskräm i ansiktet med cirkelrörelser. Använd en våt och varm liten handduk och lägg den i ansiktet i en minut. Rengör noga. Ett ångbad fixar du lätt genom att koka upp vatten i en vattenkokare. Häll över det i en stor skål och lägg en handduk över huvudet. Sänk ansiktet mot skålen så att ansiktet andas in vattenångan ordentligt.

Grövre peelingkorn kan riva i huden, så välj en mild peeling med exempelvis papaya. Tvätta bort skrubben med den varma handduken och låt huden torka. Huden behöver extra fukt på vintern, därför blir huden extra glad av ett djupverkande serum. Avsluta ansiktsbehandlingen genom att applicera din dagkräm.

Manikyr
Torra och sträva händer är inte så mysigt. Peeling och mask ingår ofta i en manikyrbehandling på salong och det kan du även fixa hemma genom att ta en titt i skafferiet.

För att göra din egen handpeeling behöver du 1 deciliter råsocker, 1 deciliter olivolja och ett par droppar aromaolja. Peela händerna med blandningen och skölj i ljummet vatten. Därefter förbereder du ett handbad med några droppar rosmarinolja och 3 deciliter olivolja. Låt händerna vila i badet i fem minuter. Avsluta med en fet handkräm för silkeslena händer.

Kroppen
Få fart på blodcirkulationen i kroppen genom att torrborsta kroppen minst två gånger i veckan. Torrborstning är även ett effektivt sätt att bli av med skrovlig och ojämn hud. Därefter smörjer du in dig i en fuktgivande duscholja. Avsluta med en stärkande bodylotion, gärna med koffein som har en stärkande effekt.

Redaktionen
Publicerad: 24 oktober 2021
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp