Skönhetsprodukten mannen vägrar välja

Män blir allt mer öppna för skönhetsprodukter och behandlingar. Men en sak vägrar de resolut använda…

De senaste åren har försäljningen av groomingprodukter ökat markant och siffrorna förutspås fortsätta stiga. Framför allt är det rakningsrelaterade produkter som säljs. Men allt mer andra saker accepteras nu av männen. I dag är det inte ovanligt att mammornas sminkväska trängs ut från badrumshyllan av makens alla deodoranter eller tonårsgrabbens olika ansiktskrämer.

Men ett område där männen gör motstånd är när det kommer till body lotions. Endast 17 procent av männen smörjer in kroppen, enligt en amerikansk undersökning. Teorin är att body lotion känns för “tjejigt“ och att männen tror att det är kladdigt och tar lång tid att absorberas av huden.

Att smörja in ansiktet är okej. Att använda solskyddskräm är också accepterat. Men att smeta hudkräm över hela kroppen – nej, där går tydligen gränsen.

I USA använder man därför elitidrottare för att marknadsföra särskilda body lotions för män. Tanken är naturligtvis att om ens sportförebild smörjer in sig med lotion är det okej för en själv att göra det också.

Redaktionen
Publicerad: 14 oktober 2021
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp