Trendiga hem inför hösten – stort fokus på glasväggar

Har du funderat på hur du kan ge ditt hem en modern och stilren känsla? Att uppgradera ditt hem med en glasvägg kan vara svaret. Glasväggara har blivit alltmer populära tack vare sin förmåga att kombinera en rå, industriell look med en elegant och sofistikerad stil.

Många uppskattar flexibiliteten som glasväggar erbjuder. En glasvägg kan användas för att skapa nya rum och avdelningar samtidigt som golvytan bevaras. Detta gör dem särskilt lämpliga för mindre utrymmen där varje kvadratmeter räknas. Deras förmåga att skapa en öppen, ljus och elegant atmosfär gör dem till ett attraktivt val för många som vill uppdatera sin inredning. Glasväggar är också ett utmärkt val för kontor och framförallt hemmakontor som har blivit allt populärare nu när många arbetar hemifrån.

Glasväggar kan separera ett arbetsutrymme från vilodelen utan att rummet känns mindre. Denna trend passar särskilt bra för dem som arbetar hemifrån men ändå vill ha en tydlig gräns mellan arbets- och viloutrymmen, utan att behöva sätta upp en vägg som delar av rummet helt. Förutom deras estetiska fördelar, erbjuder glasväggar även praktiska funktioner. De kan vara ljudisolerade för att minska störande ljud mellan rum. Dessutom är de ofta enkla att rengöra och underhålla.

Kändisar som inspirerar 

Under de senaste åren har flera svenska kändisar börjat använda glasväggar i sina hem. Ett exempel är hur vissa kändisar har använt glasväggar för att separera kök och vardagsrum. Detta tillåter dem att behålla en öppen planlösning, vilket är populärt i många moderna hem, samtidigt som de skapar en avgränsning mellan olika funktionella områden. En glasvägg gör det också möjligt att bibehålla en visuell kontakt mellan rum, vilket kan vara särskilt viktigt för familjer eller för de som ofta har gäster. Användningen av glasväggar erbjuder en stilren och funktionell lösning som passar både i stadslägenheter och större villor. 

Skapa ett hemmakontor med glasväggar

Förutom att förbättra bostadens estetik och funktionalitet kan en glasvägg också användas för att skapa en inspirerande och avskild arbetsplats hemma. Med fler som arbetar på distans blir hemmakontorets utformning allt viktigare. En industriell glasvägg kan ge arbetsplatsen en professionell känsla och skapa en lugn miljö där fokus och produktivitet främjas. Denna lösning är perfekt för dem som vill kombinera stil och funktion i sitt hemmakontor, utan att behöva offra öppenheten och ljusinsläppet i resten av hemmet.

smidesrum kontor glasvägg
smidesrum kontor glasvägg

Materialval

Glasväggar består främst av glas och ramar. Glaset kan vara enkelt, laminerat eller härdat för ökad säkerhet och ljudisolering. Tjockleken varierar beroende på användningsområde. Ramar tillverkas ofta av aluminium eller stål. Aluminium är lätt och rostfritt. Stål ger en mer industriell look. Spröjs i olika material kan läggas till för dekorativ effekt. De delar upp glasytan i mindre sektioner.

Bestäm din egna design

Glasväggar finns i många stilar. Från minimalistiska helglasväggar till industriella spröjsade modeller. Färgval på ramar och spröjs påverkar utseendet. Glasytan kan vara klar, frostad eller mönstrad. Detta ger olika grad av insyn och ljusgenomsläpp. Handtag och beslag väljs för att matcha övrig inredning. De finns i olika material och utföranden. Glasväggens design anpassas efter rummets arkitektur. Den kan vara rak, vinklad eller böjd.

smidesrum glasvägg kök vardagsrum
smidesrum glasvägg kök vardagsrum

Hållbarhet

Glasväggar är hållbara och långlivade. De kräver lite underhåll och kan enkelt rengöras. Materialen är ofta återvinningsbara. Glas kan smältas om och metaller återanvändas. Energieffektiviteten beror på glasets isoleringsförmåga. Dubbla glasskikt och speciella beläggningar

Trenden sprider sig

Det är inte bara svenska kändisar som har omfamnat trenden med glasväggar. Även internationella stjärnor har anammat denna designstil, vilket ytterligare har ökat intresset för glasväggar i Sverige. Ursprungligen en lösning för att maximera ljusinsläppet i små utrymmen, har glasväggar nu blivit ett måste i moderna, stilmedvetna hem världen över.

Medan vissa väljer glasväggar för deras estetiska fördelar, väljer andra dem för deras funktionalitet. Glasväggar kan enkelt anpassas för att passa olika behov och stilar, vilket gör dem till ett flexibelt alternativ för alla typer av byggnader.

Smidesrum är ett utmärkt val för den som söker en leverantör med beprövad expertis och högkvalitativa produkter. De erbjuder skräddarsydda lösningar som passar perfekt för ditt hems specifika behov och stil. Smidesrums industriväggar är handtillverkade med precision och noggrannhet, vilket garanterar både estetiskt tilltalande och hållbara resultat.

Daniel Laza
Publicerad: 7 september 2024

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp