10 relationstips på semestern

Allt börjar med en resa… Resten är egentligen upp till dig och din partner. Under ledigheten är det många som för första gången på länge verkligen ägnar tid åt sin käraste.

Oavsett om det handlar om en fysisk resa eller bara en känslomässig resa, tid under semestern att bara få vara med varandra är lika med guld värd.

Om man tänker efter är det kanske inte alltid så uppmuntrande med löpsedlar och skrämselpropaganda om att semestern är den vanligaste tiden på året att göra slut. Sånt kan tynga en i en situation där man redan finner relationen knepig.

Alla relationer kräver investering, både de bra och de mer problematiska. Därför har vi samlat 10 utvecklande tips som för din relation framåt på semestern.

textbild-1-romantiken

  1. Trivselfaktorn

En trivsam miljö är en förutsättning för en harmonisk relation. Hemma, på landet eller på resa – se till att semestern tillbringas på en plats där ni båda trivs. Storslagna planer kommer i andra hand, prioritera istället en harmonisk miljö som uppmuntrar samtal, mys och romantik.

  1. Tid är guld

Till skillnad från vardagen som alltid styrs av tid, är ni här helt obundna av klockan. Sätt därför inte upp för många programpunkter utan våga ta dagen som den kommer. Tid att prata och tid at lyssna klart på varandra kan vara medicin för alla relationer.

  1. Trotsa rutiner

”Men jag går ju alltid på Yogan kl 18 på tisdagar.” Strunt i det! Under semestern får ni båda lova att sätta rutiner och annat åt sidan. Gör minsta tänkbara måsten, men vad gör det egentligen om hemmet inte städas ordentligt på 2 veckor?

  1. Skippa jobbsnacket

Vi präglas alla av våra dagliga arbeten och hur stämningen är på jobbet. På semestern påverkas vi som tur är inte lika mycket av detta distraherande brus. Undvik därför allt snack om jobb, det gäller er båda, och fokusera dialogen på relationen och framtiden istället.

  1. Dejta på nytt

Okej, så ni struntar i rutiner, bra! Men däremot kan ni bestämma er för att gå på dejt en solig fredagseftermiddag eller en regnig tisdagskväll. På landet eller i stan, hitta en mysig hörna i tillvaron där ni två, mat och vin står i fokus.

textbild-2-romantiken

  1. Överraska varandra

Vad brukar han uppskatta mest av allt? Vad är det hon ofta stör sig på hos mig? Ledigheten är den rätta tiden att överraska din partner. Visa hen att du inte är lika envis och oförmögen att ändra dig som man kan tro.

  1. Svärföräldrar i all ära men…

Visst förknippas den svenska sommaren med att träffa familj och svärföräldrar – de som man inte alltid hinner träffa annars. Men detta är också er värdefulla tid för avkoppling och tid för varandra. Begränsa familjedagarna och var istället generös med kvalitetstid i avskildhet.

  1. Facebook-förbud

Bara för att ni trivs behöver inte hela omvärlden veta det. Kom överens om att det råder nolltolerans mot Facebook, Instagram, etc. Klubba ett lagom pinsamt straff som den som bryter mot regeln får lida igenom. Tips: Fejs-rape kan både bli hur jobbigt och kul som helst för er båda att titta tillbaka på och skratta åt.

  1. Det som hänt är glömt!

Relationer, må de vara långa och stabila eller nya och blommande, är titt som tätt kantade av tjafs, bråk och andra oförrätter. Låt semestern vara en frizon för allt som varit. Allvarliga saker kan absolut behövas reda ut nu, men låt arkiven vara oöppnade och fokusera istället på gemensamma planer framöver.

  1. En hederlig roadtrip

Äventyr behöver inte alltid vara exotiska eller kostsamma. Vad kan vara mer romantiskt än en roadtrip bara ni två? Utforska landsbygden, kommunen eller kusten närmast er. Det finns mycket roligt man kan göra med en fulltankad bil, en filt och en picknickkorg. Eller varför inte ett tält för längre turer?

Redaktionen
Publicerad: 25 juni 2023
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp