“Vikten rinner av mig“

improveme.se

På fredag börjar den sjunde omgången av "Let's Dance" i TV4. För Camilla Henemark handlar tävlingen mest om att komma i form. Vi tog ett snack med den skandalomsusade artisten inför danspremiären.

Vad hoppas du på för hälsoeffekter av ditt deltagande i “Let's Dance“?
-Det är på grund av dem som jag gör det här. Det är kul också, men framför allt var anledningen till att jag tackade ja för att min fysiska hälsa var så totalt i botten. Jag fick “frozen shoulder“ och drabbades av allt möjligt förra året. Sen kände jag bara att nu har jag tagit hand om det inre -den själsliga, mentala hälsan -och trappat bort medicinerna. Nu måste jag börja röra på mig också. Men jag visste inte vad jag ville göra, för jag gillar inte gym. Jag är extremt överviktig, så när de ringde kände jag bara att det inte kunde bli bättre. Det här blir en spark i baken, en kick-off i mitt liv.

Har du börjat se några resultat av dansträningen redan?

-Absolut. Nu åkte jag på lite sjukdom, men det var bara en “bump in the road“. Jag åkte med Tobias på en träningsresa där han motiverar och dansar med folk, vanliga människor. Vilken glädje och kick det var! Jag rös när jag såg det: hur folk lever upp av dansen, på ett sätt som är befriande. Det är inte bara det fysiska, det har med själ och hjärta att göra också. Endorfinerna bara sprutar ur en.

Har du någon favoritdans ännu?
-Varje gång jag tror att en dans är en favoritdans, så hatar jag just den. Jag tänker hela tiden att ”nästa dans måste vara min dans”. Jag har inte hittat den än. Vi kommer in på rumba lite grann snart, det kanske är något för mig? Jag gillar latinodanserna, för jag gillar att vifta med armarna, men samtidigt så gillar jag det kontrollerade, tekniska i standarddanserna. Dans är en hel värld för sig. Jag har blivit så nördig att jag läser danstidningar nu och ser dansfilmer på löpande band!

Har du några mål när det gäller formen?

-Man kommer i form på vägen bara, av bara farten. Det handlar bara om att må bra. Jag har ingen storlek eller matchvikt som jag siktar på, men jag känner varje dag hur det rinner av mig. Min rygg rätas ut och det är bra för axeln och hållningen. Alla säger att det syns, så mitt mål är bara att “dance my ass off“.

Vad tycker du om danslooken -känns den som du?

-Jag var tvungen att ligga ner för att klämmas i den här klänningen. Jag rullade runt som en säl. Men det är klart att jag gillar lite glamour. Det var ett tag sedan jag hade på mig paljetter sist!

FAKTA: Camilla Henemark

Ålder: 47 år
Bor: Stockholm
Familj: Singel
Aktuell: I årets upplaga av ”Let's Dance”

”Jag släpper honom inte nu, han sitter klistrad vid mig”, säger Camilla om sin danspartner, Tobias Karlsson.

”Hon har till och med börjat titta på dansklipp på YouTube”, avslöjar Tobias om Camilla.

Camilla gick igenom en tuff period när hon omskrevs i kungaboken

Camilla gick igenom en tuff period när hon omskrevs i kungaboken ”Den ofrivillige monarken” 2010. Hon ser ”Let's Dance” som en kick-off inför sitt nya liv.

Här är Camilla på en butiksinvigning 2010.

Här är Camilla på en butiksinvigning 2010.

På Gröna Lunds vårkalas 2008.

På Gröna Lunds vårkalas 2008.

[email protected]

2012-03-26 14:28:00

Publicerad: 26 mars 2012

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag