Var snäll mot håret

Använd rätt produkter och utsätt inte ditt hår för regelbunden misshandel.

En del patienter, som kommer till mig känner på sig att deras tunnhårighet har skapats eller förvärrats av “dåliga hårvanor“. Visst kan man färga sitt hår, och även använda lite styling i topparna för att tygla frisyren, men vissa regler måste man följa.

Regel nummer ett lyder: Vänd dig till fackmannen, det vill säga en välrenommerad hårsalong med välutbildad personal (fråga efter deras kompetens och utbildning!) för att färga eller tona ditt hår.

Köp inte kemiska produkter på snabbköpet. Det finns stor risk att din hud reagerar på de ingående kemikalierna. Dagsvax, som hamnar ner i hårbottnen, är olämpligt.

Och var försiktig med hårförlängningar. Det får inte kännas som om de orsakar ett konstant “drag“ i håret, sådant kan skada hårsäckarna för gott!

Ett hår i stark förstoring ser ut att ha “fiskfjäll“ på ytan. På ett slitet hårstrå står dessa “fjäll“ rakt ut, vilket leder till att ljuset återkastas diffust åt alla håll. Håret ser matt och trist ut. Men om du avslutar din hårtvätt med att lägga i conditioner, lägger sig “fjällen“ bättre mot hårstråets yta. Håret blir speglande, levande. Så vissa hårprodukter bör man använda regelbundet.

Bildspel: Var snäll mot håret

Bildspel: Var snäll mot håret

[email protected]

2007-12-21 00:15:00

Publicerad: 21 december 2007

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp