Solkalendern

Solkysst hud är snyggt.
Sönderbränt skinn är inte lika attraktivt – och definitivt inte hälsosamt heller.
Här är tipsen du behöver för att få den rätta bruna tonen.

[color=#ff9900″>Att tänka på varje dag

Solskydd

Många svenskar smörjer bara in sig med solkräm om de ska ligga på stranden. Fel, fel. Solskyddsfaktorn ska på alla dagar, året runt. Åtminstone i ansiktet. Välj en dagkräm som innehåller minst spf 15, så slipper du hålla på och kladda med två produkter. Du får allt skydd och all fukt du behöver på en gång. Kroppen kan du nöja dig med att smörja in när du väl exponerar den för sol.

Antioxidanter

Käka grönsaker vid alla mål. De är fullproppade med antioxidanter som skyddar huden mot för tidigt åldrande. Morötter är särskilt bra, de innehåller betakaroten också. Det är ett ämne som förbereder huden för sol, intensifierar brännan och hjälper dig att bibehålla färgen. Tomater är ett annat säkert kort. De innehåller lykopen, också ett solsmart ämne.

Återfukta

Smörj in dig med en skön body lotion efter duschen varje dag. En mjuk och smidig hud får en bättre bränna.
[color=#ff9900″>
Att tänka på varje vecka

Peeling

Ta bort döda hudceller med en peelingkräm eller skrubbvante någon gång i veckan. Var extra noga vid armbågar, axlar och knän. Din hud blir slät, får ny lyster och brännan blir jämnare när alla torra och fnasiga partier är väck. Om du smörjer in dig med brun utan sol minskar också risken för att resultatet ska bli fläckigt.

Brun utan sol

Fuskbrännan ger inget skydd mot solen. Men om du sticker till playan och redan har lite färg, minkar risken för att du ska ligga och pressa för hårt. Det kan också kännas lättare att exponera sig i pyttesmå badkläder om du inte är helt likblek. Därför kan det vara en bra idé att smörja in sig med brun utan sol-kräm då och då. Men se till att tvätta händerna efter appliceringen, så att de inte blir missfärgade.
[color=#ff9900″>
Att tänka på varje månad

Hårborttagning

Hitta en hårborttagningsmetod som passar just dig. Många väljer att vaxa eller epilera benen, då behövs ungefär en omgång i månaden. Vill du hellre raka dig eller använda en hårborttagningskräm kan du behöva göra om proceduren var och varannan dag. För att slippa tänka på stubbiga spiror överhuvudtaget kan du ta bort håret permanent med IPL.

Becky Bergdahl
[email protected]

Bildspel: Solkalendern

Bildspel: Solkalendern

2008-06-13 09:02:00

Publicerad: 13 juni 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag