Trimma med kaffe

Goda nyheter för alla som älskar kaffe, te och cola! Koffeinhaltiga drycker gör att du presterar bättre på gymmet.

Är det dags att byta ut vattnet i träningsflaskan mot kaffe? I alla fall om man får tro de senaste forskningsrönen. Koffein kan nämligen både öka orken inför passet och hjälpa kroppen att återhämta sig snabbare efteråt.

Löpare som dricker en kopp kaffe innan joggingrundan förbättrar sin tid på en 5-kilometerssträcka med i genomsnitt 10 till 12 sekunder, enligt en ny australiensisk studie.

Liknande resultat uppmättes i en spansk undersökning. Cyklister som fick i sig koffein innan träningen kunde trampa på både snabbare och längre. De blev inte heller lika utmattade i höga temperaturer.

En annan australiensisk studie visade att kroppens glykogen, bränslet som bryts ner och omvandlas till energi vid träning, fylldes på snabbare när idrottarna fick i sig koffein efter träningen. Anledningen tros vara att koffeinet stimulerar musklerna.

Tidigare trodde man att kaffe torkade ut kroppen, men det stämmer inte, förklarar läkaren Nancy Clark för Heath.com.
-Sanningen är att ett måttligt intag av kaffe, te, cola och andra koffeinhaltiga drycker räknas som en del av ditt dagliga vätskebehov, särskilt om du är van att få i dig koffein, säger hon.

Källa: Health.com

Bildspel: Trimma med kaffe

Bildspel: Trimma med kaffe

[email protected]

2008-08-08 12:49:00

Publicerad: 8 augusti 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag