Äppelkakan var giftig

Ett fel smög sig in i mattidningens recept på äppelkaka. Nu tvingas tidningen dra in samtliga lösnummerex.

Tidningen Matmagasinet publicerade i senaste numret receptet till “världens godaste äppelkaka“. Men på grund av ett skrivfel råkade det stå att man skulle ha 20 muskotnötter, istället för två kryddmått, i kakan. I så stora mängder kan muskotnötter vara giftiga.

En läsare hade bakat kakan och bjudit tre personer på den. Alla fyra drabbades av yrsel och huvudvärk, typiska förgiftningssymptom. När tidningens redaktion hörde talas om detta drog de tillbaka samtliga 10 000 lösexemplar från butikerna. Ett varningsbrev skickades också till tidningens prenumeranter.

-Det hela är en väldigt sorglig historia och en chefredaktörs mardröm, säger chefredaktören Ulla Cocke till Dagens Media, och lovar extra faktagranskning i framtiden.

Bildspel: Äppelkakan var giftig

Bildspel: Äppelkakan var giftig

[email protected]

2008-09-01 07:59:00

Publicerad: 1 september 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag