“Satsa på variation“

Armmuskler, träningsskor och magrutor – här får du PT:n Boris Kuzmics svar på läsarnas fitnessfrågor.

Hejsan! Det är så att jag blir sjukt yr när jag tränar på gymmet. Jag vet att jag kan ge mer än vad jag presterar, men eftersom jag blir så yr så kan jag inte det. Kan jag göra något åt detta? /C.
SVAR: Jag skulle besöka en läkare för en hälsokontroll, yrseln kan bero på många olika saker tex. blodtrycket, lite sömn, för lite näring och för lite vätska m.m. Bättre att vara safe than sorry.

Hej! Jag undrar vad man kan göra för övningar för att få snygga armmuskler, som de som surfare och simmare har?
SVAR: Välj tre till fyra övningar på både triceps och biceps i olika ledvinklar och variera antal reps från sex till 40. Tänk på att ändra ordning på övningarna från pass till pass, för att få variation. Lycka till.

Hej, jag är en kille på 23 år som tränar på gym tre till fyra gånger i veckan. Jag är noga med kosten, dricker mycket vatten och tar zink- protein-, omega 3- och B- och C-vitamintillskott. Mitt problem är att jag väldigt lätt får hudbristningar på armarna. Det ser inte direkt snyggt ut. Kan man göra något åt dessa? Finns det något tillskott som gör huden starkare eller tjockare? Jag har prövat många krämer mot hudbristningar men ingen har funkat.
SVAR: Jag är inte riktigt hemma på det området men skulle rekommendera att besöka en hudspecialist.

Jag undrar hur ofta man behöver köpa nya träningsskor för att de inte ska ha hunnit tappa stötdämpningsförmågan. Jag tränar cirka tre gånger i veckan. Mvh, Julia

SVAR: En bra riktlinje är en gång per år. Själv byter jag runt på tre par per år.

Hejsan, jag är en 19-årig tjej som har ett stort sockerberoende. Vad kan man äta för att minska eller ta bort sötsuget? Frukt funkar verkligen inte på mig, jag blir nästan mer sötsugen av det. /Lina
SVAR: Jag skulle ta hjälp av en dietist eller en personlig tränare under en viss tid för att få hjälp och motivation för att få bort sötsuget. Lycka till!

Hur kan lågintensiv träning bränna mer fett när högintensiv träning bränner fler kalorier? /Sanna
SVAR: Om du promenerar lika lång sträcka som du springer så har du ungefär lika stor energiåtgång. Så är du efter att förbränna så slå två flugor i en smäll och kör intervallträning.

Hej, jag är en 25-årig tjej som undrar hur ofta och vad för övningar man behöver göra för att få “rutor“ på magen?
SVAR: För att rutorna på magen ska bli synliga måste du kombinera rätt kost med styrketräning och konditionsträning. För att kunna svara på vilka övningar så måste jag veta hur och vad du tränar för övrigt.

[color=#000000″>Ställ dina träningsfrågor till Boris Kuzmic här!

Bildspel: “Satsa på variation“

Bildspel: “Satsa på variation“

[email protected]

2009-01-09 14:22:00

Publicerad: 9 januari 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag