Ta mer plats!

Att göra sin röst hörd är avgörande för att ta sig framåt både i arbetet, skolan och privatlivet. Nu är det dags att säga hejdå till livet som en grå mus!

Coachen Emma Pihl på coachingföretaget Inspirera har bland annat skrivit självhjälpsböckerna “Vinnare i din egen tävling“ och “Se mig! Om självkänsla och jakten på bekräftelse“. Nu vill hon hjälpa kvinnor att ta mer plats. Här är hennes bästa tips.

Tala högre
Vill du höras gäller det att höja volymen på din egen röst. Våga tala högt och tydligt och sluta genast upp med att mumla ohörbart. “Genom att låta visar du att du är självklar i rummet“, tipsar Emma Pihl.

Sträck på dig
Fyll upp rummet genom att inta en självklar kroppshållning. Sträck på ryggen och huka inte ihop som om du försökte gömma dig. Möt människors blickar och ta initiativ till att hälsa på folk.

Ställ frågor
Att synas handlar inte bara om att sätta sig själv i händelsernas centrum. Visa dig intresserad av och nyfiken på andra människor, fråga dem och saker och ge dem din fulla uppmärksamhet och koncentration.

Styr dina tankar
Tänk inte negativt om dig själv. Intala istället dig själv att andra människor är nyfikna på dig och det du har att säga. Se till att det tablir sant för dig och motarbeta saboterande föreställningar om dig själv.

Lär av andra
Studera de människor som tar plats, syns och hörs. Apa sedan efter. Tänk inte att du behöver tävla om uppmärksamhet. “De som redan syns är dina bästa lärare och inspiratörer istället för dina konkurrenter och irritationsmoment“, säger Emma Pihl.

Bildspel: Ta mer plats!

Bildspel: Ta mer plats!

[email protected]

2009-03-03 09:43:00

Publicerad: 3 mars 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag