Älska din kropp

Många tjejer lider av en negativ kroppsbild. Och inte undra på, i ett samhälle som hyllar perfektion. Men med lite jobb kan du börja älska din kropp – med dess brister.

Rör på dig
Att få regelbunden motion är ett bra sätt att börja gilla din kropp mer. En studie från McMaster University i Kanada visade att personer som fick i uppdrag att gå en halvtimmes rask promenad om dagen fick bättre kroppsbild -utöver fördelar som ökad kondition och energi.

Tänk på hållningen
Sjunk inte ihop som om du försöker gömma dig. Sträcker du på ryggen och håller huvudet högt kommer du också att känna dig mer säker på dig själv.

Klä dig efter din kroppsform
Vad du har på dig har stor inverkan på hur du känner dig. Ta på dig kläder som smickrar din figur och framhäver dina bästa drag.

Sluta kritisera dig själv
Försök att inte fokusera på saker du inte gillar, som dina stora fötter eller små bröst. Vänd istället uppmärksamheten mot saker du faktiskt är nöjd med. Kanske är du stolt över dina vältränade vader eller dina vackra ögon?

Inse att ingen är perfekt
Även världens vackraste kvinnor har komplex för olika saker de är missnöjda med i sitt utseende. Och jämför dig för guds skull inte med tjejerna på tidningsomslagen och reklamaffischerna -de är alltid retuscherade.

Hitta ett projekt

Istället för att fokusera så mycket på din kroppsform och ditt utseende, hitta något du gillar att göra och satsa på att bli bra på det. Framgångarna kommer att stärka din självkänsla och göra att dina skavanker känns mindre viktiga.

Bildspel: Älska din kropp

Bildspel: Älska din kropp

[email protected]

2009-08-04 14:33:00

Publicerad: 4 augusti 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag