5 skäl till att börja träna

Du har säkert hört dem förr. Det är dock inte skäl nog att inte påminna dig en extra gång.

1. Regelbunden träning förbättrar din syreupptagning
Och inte bara då du tränar utan även i din vardag. Med andra ord kan det om inte annat vara värt att röra på sig lite extra för att underlätta i vardagen. Kanske orkar du springa till bussen nästa gång?

2. Att röra på sig motverkar benskörhet
Att belasta kroppen, muskler och ben är otroligt bra för din benstruktur. Skelettet bli starkare och likaså musklerna runt omkring som ska stödja och skydda det.

3. Regelbunden fysisk aktivitet kan motverka ångest och lättare depression
Har det känts lite extra tungt just denna höst och vinter? Kanske är du till och med sjukskriven eller på väg att bli. Då är det extra viktigt att du rör på dig och kanske är en av orsakerna att du hamnat där från början att du rört på dig för lite. Träning och fysisk aktivitet kan nämligen ha en positiv effekt just mot det lättare depression och ångest.
 
 4. Minska fettcellsmassan genom att röra på dig
Vad kan vara en bättre morot till att börja träna än att kanske kunna komma i de där jeansen man hade i slutet av sommaren förra året? Skippa jojodieterna med andra ord och kör på ett koncept som håller i längden och genom hela livet. Bra kost och motion.

5. Minska risken för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar
Dettta är definitivt inget nytt men tåls att upprepas än en gång. En av våra största folkhälsosjukdomar är nämligen just denna kategori. Och vad kan vara viktigare än din egen hälsa? Med andra ord rör på dig. Lägg upp en långsiktig träningsplan och ta en dag i taget. Men vad du än gör så rör på dig. Det kan rädda dig från att drabbas av just hjärtproblem i framtiden.

Bildspel: 5 skäl till att börja träna

Bildspel: 5 skäl till att börja träna

[email protected]

2010-02-10 08:17:00

Publicerad: 10 februari 2010

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag