Tips inför badsäsongen

En stenhård tvättbräda, en fastare mage eller en markerad midja? Oavsett vilket har vi listat några effektiva knep som fixar strandkroppen i sommar.

Muskelgruppen vi helst vill punktförbränna är magen. Även vältränade tjejer brukar ha lite runda magar då denna muskelgrupp är svårast att bygga upp hos kvinnor. Tyvärr går det inte att punktförbränna bort fettet. Det bästa är att kombinera styrketräning med kondition.

Jogga, cykla och gå morgonpromenader. Enbart styrketräning gör att fettet ligger kvar utanpå musklerna vilket inte är så snyggt. Tränade magmuskler ger inte bara en slimmad mage, de förbättrar även hållningen. Köp en träningsdagbok och följ din viktnedgång genom att mäta överarmarna, midjan och låren varje månad.

Välj rätt mål efter träningen. Din kropp behöver fett, men mättat fett lägger sig lättare runt magen, så undvik mejeriprodukter såsom korv, ost och salami. Så byt ut den feta mackan efter kvällens träningspass till en skål havregrynsgröt, fullkornssmörgås med lättkeso och kalkon eller fil med fiberflingor.

Hoppa över:

Feta mejeriprodukter
Korv
Ost
Salami
Choklad
Chips
Glass
Fikabröd

Välj istället:
Lax
Nötter
Kalkon
Avokado
Olivolja
Oliver

Ha realistiska mål

1. För att få en tvättbräda gäller stenhård disciplin med mat och träning. Välj proteinrik kost som till exempel kyckling, ägg, kött, fisk och mjölkprodukter.

2. En tränad mage med fastare form kräver små förändringar i val av måltider. Hoppa över kvällssmörgåsen och fikabrödet till eftermiddagskaffet så har halva inne. Ät en stor frukost och en liten middag. Till mellanmål väljer du gröt, frukt eller nötter.

3. Är du hopplöst otränad men ändå vill göra en förändring med ditt liv, kan du börja med vardagsmotion. Gå till jobbet, ta trapporna, välj grönsaker och dipp, istället för chips framför tv:n. Små förändringar är en start. Börja med få regelbundna träningspass på gym eller raska promenader med stavar.

Bildspel: Tips inför badsäsongen

Bildspel: Tips inför badsäsongen

[email protected]

2010-02-16 13:20:00

Publicerad: 16 februari 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp