Så får du kilon att rasa

Det är ett flertal faktorer som spelar in när vågen står still. Men med små förändringar kan du göra underverk.

Prioritera frukosten
Att starta dagen med något nyttigt i magen gör att hjärnan och kroppen presterar bättre. Du får mer energi och håller dig mätt fram till lunch. Frukost är A och O om du vill gå ner i vikt. Men det finns bra frukost och det finns sämre alternativ.
Tips på bra frukost: Fulkornsbröd med kalkon, lättyoghurt med gryn eller ett kokt ägg och bacon.

Ät ofta och regelbundet
Hoppar du över måltider stannar förbränningen upp och sockersuget ökar. Att äta 5-6 gånger per dag är ett bra riktmärke. På så sätt håller du blodsockernivån och humöret på en jämn och bra nivå. Välj fiberrikt grovt bröd, fullkornspasta, bulgur och råris. Satsa på protein så som fet fisk (lax, makrill, sill) som även innehåller nyttiga omega-3 fettsyror.

Finta bort fettet på restaurang
Välj kokt eller bakad potatis i stället för pommes frites. Be servitören om sås eller dressing vid sidan om, så att du själv kan hålla på i önskad mängd. Satsa på mat med mycket grönsaker i, till exempel thai-mat. Och upptäck att såser gjorda på kesella eller light-gräddfil smakar lika bra som gräddsåser.

Ordentlig skönhetssömn
Mycket stress och för lite sömn gör att du får högt blodsocker och ett högt insulinpåslag. Det gör att kroppen lagrar fett. Så se till att få din skönhetssömn på åtta timmar, samt hitta ett sätt att stressa ner under hetsiga perioder.

Bildspel: Så får du kilon att rasa

Bildspel: Så får du kilon att rasa

[email protected]

2010-02-18 10:51:00

Publicerad: 18 februari 2010

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag