Undvik pudermissarna

Ett bra puder ska matta ner blanka partier och ge intryck av en perfekt, matt hy. Men misslyckas du med att applicera puder kan du istället se rynkig, blek och alltför spacklad ut. Så här pudrar du på rätt sätt.

Välj rätt nyans
Försök att hitta ett puder så när din egen hudton som möjligt. Be om hjälp av en makeupartist eller expedit om du har svårt att hitta rätt färg. Varken en för ljus eller en för mörk ton på pudret ger bra resultat, även om du gärna kan borsta lite solpuder över panna, näsa och kindben för en bronzad look.

#IMG2-R#Var sparsam
Om du inte har särskilt fet hy kan det räcka att dutta så kallat “blotting paper“ över t-zonen för att motverka oljiga partier, skriver Allure.com. Blir du lätt glansig är puder bra, men gå inte till överdrift. Tanken är att matta ner, men ändå behålla hudens lyster. Pudra inte heller under ögonen, då är risken att du bara ser rynkig ut.

Ta bort överflödigt puder
Använd en sminkborste och borsta ordentligt över hela ansiktet, så att pudret appliceras jämnt och det inte blir några skarpa kanter. Har du råkat applicera för mycket så fukta en makeupsvamp och dutta försiktigt över ansiktet för att få bort extra puder.

Gör fotoknepet
Om du vet att du kommer att bli fotograferad mycket under kvällen kan det vara bra att ta en testbild innan du går hemifrån, tipsar Allure. Ibland kan kamerablixten framhäva pudret på ett osmickrande sätt, särskilt om du valt fel nyans.

Bildspel: Undvik pudermissarna

Bildspel: Undvik pudermissarna

Uma Thurman råkade nyligen ut för en pudermiss.

Uma Thurman råkade nyligen ut för en pudermiss.

[email protected]

2010-10-22 08:16:00

Publicerad: 22 oktober 2010

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag