Välj rätt behandling

Sommaren närmar sig och många vill fräscha upp ansiktet. Så här gör du för att vara säker på att välja rätt injektionsbehandling.

Tv-programmet “Uppdrag Granskning“ berättade nyligen -onsdagen den 25 maj -att personer utan formell medicinsk utbildning får injicera fillers och Botox.

Många tittare undrade
efteråt hur de ska göra för att undvika olämpliga behandlare. Här kommer därför de bästa tipsen för att hitta helt rätt.

1. Kolla alltid så att den som ska injicera dig är antingen läkare eller sjuksköterska och dessutom kunnig inom området.

2. Kontrollera hur ofta den som ska injicera dig ger injektioner. Om han eller hon bara göra detta vid enstaka tillfällen kan det vara bättre att välja någon med mer erfarenhet.

3. Välj gärna en klinik som har fillern Juvéderm. Detta eftersom läkemedelsbolaget Allergan, som säljer Juvéderm, enbart säljer till kliniker som har en läkare eller en sjuksköterska med giltig legitimation. Allergan gör dessutom uppföljande kontroller av dessa personer.

4. Var kritisk när du läser referenser på nätet. En del bloggare får nämligen betalt av kliniker för att skriva positivt om dessa.

Bildspel: Välj rätt behandling

Bildspel: Välj rätt behandling

[email protected]

2011-05-26 12:32:00

Publicerad: 26 maj 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp