Fixa glans med olja

improveme.se

Håroljan är den hetaste hårvårdsprodukten just nu, men hur använder man den egentligen? Peter Åslund, vd för nya New York-baserade hårvårdsmärket Amika, ger svar.

Vad har en hårolja för funktion?
-Den är helande för håret och tar bort frissighet. Sen har de flesta oljor en bra läkande effekt på lång sikt, inte bara kortsiktigt.

Hur använder man en hårolja på bästa sätt?
-Det finns ganska många olika användningsområden. Dels kan man använda den som en stylingprodukt. Då använder man den för att ta bort frissighet och ge glans åt håret. Sen kan man även använda den som en behandlande produkt, då applicerar man den kanske över natten eller blandar den i sin inpackning. Då höjer man inpackningens utredande funktion. Ett bra huskurstips är att värma oljan innan man applicerar den, så att den tränger djupare in i håret. Man kan även applicera oljan innan man fönar håret, så torkar det snabbare.

I vilka fall ska man skölja ur oljan efteråt och i vilka fall låter man den sitta i?

-Om man applicerar mycket olja ska man tvätta ur den, efter att man haft den i håret en stund för att få en vårdande effekt. Ska man ha den som en stylingprodukt har man den i håret under dagen, men då använder man en mycket mindre mängd.

Hur mycket ska man använda?

-Som en femtioöring, ungefär. De finns ju inte längre, så en tiokrona kanske man får säga. Många oljor idag innehåller väldigt mycket silikon. Andra innehåller 100 procent olja och då får man använda lite mindre. En regel är dock att man ska undvika oljor som innehåller alkohol eller alkoholdenat, då det har en uttorkande effekt på håret.

Men kan man använda olja trots att man har fett hår?

-Ja, men då kanske man ska ta mindre av den och använda den som en vårdande olja istället för en stylingolja.

Vad är speciellt med Amikas “oil treatment“-olja?

-Det som är nytt är att vi använt havtornsolja blandat med arganolja, för att få det bästa att två världar. Då får man fler näringsämnen: aminosyrer, vitaminer och Omega-3, 6, 7 och 9. Sen vill jag slå ett slag för vårt “heat defense serum“. Det är en värmeskyddande olja som är lite lättare och passar bra för nordiska hår.

Bildspel: Fixa glans med olja

Bildspel: Fixa glans med olja

[email protected]

2012-03-21 12:24:00

Publicerad: 21 mars 2012

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag