Därför attraheras vi av “bad boys“

improveme.se

Vad är det egentligen som gör att vi faller för ”bad boys”? Svaret är mycket enkelt: de är hetare än vanliga killar. Det är nu vetenskapligt bevisat.

Från James Dean till Colin Farrell -i alla tider har vi idoliserat killen vi vet innebär problem. Men av någon anledning kan vi helt enkelt inte motstå honom.

Är vi ute efter spänning? Vill vi rädda honom -ändra honom? Nej, människor med skitstövel-tendenser är bara bättre på att uttrycka sig attraktivt. Det visar den nya studien som publicerats i tidskriften Social Psychological Personality.

Forskarna lät först över 100 tjejer och killar göra ett personlighetstest för att urskilja de som kunde stämplas som ”dåliga”. Sedan fick alla deltagare bli fotograferade i sina ”smyckade tillstånd“, klädda i sina egna kläder, frisyrer och smink och med en pose som de själva valde.

I nästa “avskalade tillstånd“ fick deltagarna bli fotograferade i likadana gråa träningsbyxor och t-shirts med ostylat hår och utan smink för att se så neutral som möjligt. De blev tillsagda att posera uttryckslösa.

Frivilliga betygsatte
sedan bilderna efter attraktivitet. De som hade en ”mörk” sida visade sig vara betydligt hetare i sina smyckade tillstånd än i sina avskalade, men de ”vanliga” människorna hade inte alls samma uppsving i sina smyckade tillstånd.

Resultatet visar alltså att elaka människor är precis lika snygga eller fula som alla andra, men är bättre på att lura oss till att tro att de är hetare.

Colin Farrell har länge setts som en av Hollywoods största

Colin Farrell har länge setts som en av Hollywoods största ”bad boys”. Han har dock på senare år försökt tvätta bort den stämpeln.

På 1940- och 1950-talet var det James Dean som stod för den titeln.

På 1940- och 1950-talet var det James Dean som stod för den titeln.

Charlie Sheens skandalomsusade liv har gjort att han stämplats som en

Charlie Sheens skandalomsusade liv har gjort att han stämplats som en ”dålig” kille.

För några år sedan ansågs Johnny Depp också  vara en

För några år sedan ansågs Johnny Depp också vara en ”bad guy”, men han har lyckats vända sitt rykte.

[email protected]

2012-12-05 16:03:00

Publicerad: 5 december 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp