Frukt och grönt har alltid haft sina förmåner. Nu finns det en till mot bröstcancer.
Kvinnor som har högre nivåer av vissa näringsämnen som finns i frukt och grönt har mindre risk för att utveckla bröstcancer, visar ny forskning.
Ämnet heter karotenoid och kan hittas i bland annat spenat, tomat, morot och kål. Genom undersökningar och jämförelser av tidigare bröstcancer- och karotenoidstudier så hittade forskarna en koppling mellan de två.
Högre karotenoidnivåer innebar i de flesta fall reducerad risk för bröstcancer -något som med andra ord kan uppnås genom rätt kost.
En diet med frukt och grönt hög på näringsämnet kan ge många hälsofördelar, eventuellt en minskad risk för bröstcancer, säger studiens upphovsmän.
En som backar upp detta är Stephanie Bernik, kirurgisk onkologichef på Lenox Hill Hospital i New York City.
Den här studien har tydligare visat att det finns en sanning i det föräldrar säger angående dieter maten som din mamma alltid sa var bra för dig, är sannerligen bra.
2012-12-10 14:31:00