Kombinera träning och vila

improveme.se

Hör upp, alla träningsfreak – nu kan ni mixa vila med träning. Följ bara dessa tips.

Att träna regelbundet bör vara en del av allas vardag för en hälsosam livsstil, men det finns en gräns. Musklerna blir nämligen inte starkare under träningen, de blir starkare under återhämtningen från det passet. Att överträna sig kan därmed beröva musklerna från den tid de behöver för att återhämta sig, vilket exempelvis kan leda till skador.

Det finns sätt att bygga in vilan i träningen så att du slipper bryta dina rutiner.

Turas om
Om du exempelvis tränar biceps på en måndag bör du vänta till onsdag innan du tränar samma muskelgrupp igen. På så sätt hinner kroppen återhämta sig.

Hårt och lätt

Att utforma ett schema som varierar mellan lätt och hårt kan ge variation i träningen, samtidigt som det ger kroppen vila.

Testa något nytt
Det kan lätt hända att man inte längre ser fram emot gympasset. Då kan det vara bra att testa en ny sport, exempelvis simning eller spinning, som ger nytt liv åt träningen och vilar samtidigt överarbetade muskler.

Ge näring
Även när du inte är på gymmet så kan det vara bra att ha träningen i bakhuvudet. Stretching, åtta timmars sömn och muskelbyggande mat hjälper till att reparera och bygga dina muskler effektivt.

Bildspel: Kombinera träning och vila

Bildspel: Kombinera träning och vila

[email protected]

2013-01-07 15:35:00

Publicerad: 7 januari 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp