Bli av med din svullna ballongmage

improveme.se

Lider du av förstoppning, gaser eller diarré? Det är aldrig bekvämt att känna sig uppblåst. Här är tipsen som hjälper dig att slippa ballongmage.

Var tionde svensk lider av svullen mage och irriterad tjocktarm.  Är du en av dem kan det vara en idé att testa följande fem knep.

1. Grunden är att ha lugn och ro omkring sig. Lever du ett stressigt liv borde du fundera på hur du kan varva ned. Skriv ned några saker som påverkar din stress i vardagen, försök sen att lista ut hur du kan åtgärda dessa faktorer.

2. Ät regelbundet och undvik tuggummi. Försök att undvika gluten och mjölk för att se om du känner dig bättre. Du kan pröva att dricka före och efter maten, men inte samtidigt som du äter. Då sväljer du inte lika mycket luft under tiden.

3. Enligt en studie från 2011 kan bananer, mandlar och grädde kan lindra besvären. Filmjölk och smör kan även vara bra.

4. Nyligen publicerades det en studie i tidningen World Journal of Gastroenterology som visar att probiotika hjälper mot ballongmage. Det finns naturligt i tomat, kål, havre, surkål och yoghurt. I testgruppen upplevde åtta av tio personer att de hade fått bra eller mycket bra effekt efter att ha fått probiotika i tre till fyra veckor.

5. Resolor är ett receptbelagt läkemedel som ökar tarmens rörlighet, vilket hjälper mot förstoppning. Inom kort kommer även läkemedlet Constella, som innehåller linaclotid.

Bildspel: Bli av med din svullna ballongmage

Bildspel: Bli av med din svullna ballongmage

[email protected]

2013-04-16 13:45:00

Publicerad: 16 april 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp