De största hälsotrenderna år 2013

improveme.se

I år har det hälsosamma livsstilen varit mer än aktuell. Vi har listat de fyra mest populära trenderna under året. Minns du någon av dem?

Snart är året slut och det är dags att komma på ett nyårslöfte -många väljer att försöka gå ner i vikt. Vi hittar ständigt nya metoder för att uppnå våra mål och 2013 har inte varit ett undantag. Improveme.se har kikat tillbaka på de fyra hetaste hälsotrenderna under året.

Lånecyklar
Många storstäder erbjuder lånecyklar. De har blivit allt mer populära och är ett praktiskt alternativ till bil och kollektivtrafik om du vill ta dig fram på ett snabbt och smidigt sätt. Dessutom får du vardagsmotion på köpet!

Dieter

Både LCHF och 5:2-dieten har slagit igenom med dunder och brak. Var och varannan svensk har valt att helt utesluta kolhydrater ur sin kost medan andra går hungrig två dagar i veckan. 2013 har definitivt varit dieternas år.

Utegym

En joggingtur har alltid varit en omtyckt utomhussyssla, men vill du bygga muskler är det gymmet som gäller. Nu är det dock slut på detta, då det hela tiden dyker upp nya utegym. Dessa har alla tillgång till och är ofta gjorda i trä. ”Maskinerna” är konstruerade på ett sätt som tillåter dig att använda så mycket av din egen kroppsvikt som möjligt vilket ger en dynamisk träning och dessutom får man du massa frisk luft som bonus.

Militärträning

Ute verkar vara inne. De flesta träningscenter erbjuder olika träningspass och vissa har till och med börjat med pass utomhus. Denna träningsform förknippas ofta med militären då träningen genomförs oavsett väder och vind. Krypande i lera, klättrande i träd och andra konditionsrelaterande övningar är vanliga.

Bildspel: De största hälsotrenderna år 2013

Bildspel: De största hälsotrenderna år 2013

[email protected]

2013-12-05 14:28:00

Publicerad: 5 december 2013

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag