Välgörande klappar en stor trend

improveme.se

Att ge bort meningsfulla gåvor är en het trend. Närmare hälften av alla svenskar är beredda att minska på julklapparna och i stället ge till välgörande ändamål.

Enligt en undersökning som Sifo publicerade i fjol upplever mer än var fjärde svensk att de blir pressade av julruschen och flera menar att det är julhandeln som stressar allra mest.

Samtidigt ökar trenden
att köpa julklappar som går till välgörande ändamål. Hela 83 procent tycker att julen borde handla om nära och kära och 43 procent är beredda att minska på presenterna för att i stället ge välgörenhetsgåvor.

En populär gåva är medicin och vaccin till barn, som bland annat går att köpa på SOS Barnbyars hemsida.

Organisationen började med sin webshop för fyra år sedan och de har märkt en stor ökning av försäljningen. Konceptet går ut på att köpa en produkt till behövande barn och få ett gåvokort tillbaka, i digital eller tryckt form, som du kan ge bort i julklapp.

SOS Barnbyars kommunikationschef, Elisabet Stahlenius, menar att julen är barnens högtid och att det är ett perfekt tillfälle att ge en gåva till dem som verkligen behöver det.

-Det är en tid som för många sammankopplas med glädje, värme och gemenskap. Vi vill uppmana alla som har den lyckan att dela med sig av värmen till de som behöver det som mest. Även ett litet bidrag gör stor skillnad, säger hon.

På hemsidan går det förutom vaccin att köpa bland annat filtar, skolmaterial och matkassar till varierade priser.

-När du köper en av våra julklappar förändrar du samtidigt livet för de barn som saknar allt som vi tar för givet, säger Elisabet Stahlenius.

Organisationen fångar också upp många sistaminuten-handlare som enkelt kan ge sitt bidrag via nätet och på så vis skaffa julklappar som värmer.

Att köpa julklappar som gör skillnad för andra har blivit populärt.

Att köpa julklappar som gör skillnad för andra har blivit populärt.

På SOS Barnbyars hemsida går det bland annat att köpa värmande ytterkläder till barn som fryser för 275 kronor.

På SOS Barnbyars hemsida går det bland annat att köpa värmande ytterkläder till barn som fryser för 275 kronor.

En kasse med mat för hungriga kostar 105 kronor.

En kasse med mat för hungriga kostar 105 kronor.

[email protected]

2013-12-16 12:26:00

Publicerad: 16 december 2013

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag