Här är fördelarna med jordgubbar

improveme.se

Sommar är lika med jordgubbar. Men visste du hur många fördelar de söta små bären egentligen har? Vi ger dig hela listan.

Tack vare våren och sommarens växlande väder finns det gott om svenska jordgubbar. Och faktum är att hela 96 procent av svenskarna planerar att sätta i sig omkring fem miljoner liter på Midsommarafton, skriver Metro.

Men de små röda, söta bären är inte bara goda -de är nyttiga också. I asiatiska länder kallas dem ibland för ”drottningen av frukter” tack vare sina hälsofördelar.

Bra för magen
Ju mer smak, sötma och färg gubbarna har desto nyttigare är de. Har du problem med magen ska du frossa i jordgubbar eftersom de är bra både för matsmältningen och mot diarré.

Boostar immunförsvaret
Tack vare de höga halterna av antioxidanter förbättrar bären vårt immunförsvar.

Friskt hår och starkt skelett
Jordgubbar innehåller biotin som hjälper till att hålla både hår och naglar fina och friska. Dessutom innehåller de kalium, vitamin K och magnesium som är viktiga för att behålla styrkan i skelettet.

Motverkar cancer
Fenoler och tanniner är ämnen i bären som har kraftigt hämmande effekt på tillväxten av tumörceller i cellkulturer. Därför kan de minska risken för vanliga cancerformer i exempelvis bröst och prostata.

Förbättrar minnet

Jordgubbar har visat sig underlätta för råttor att hitta i labyrinter vilket är ett tecken på att de förbättrar minnesförmågan -särskilt hos äldre personer.

Bildspel: Här är fördelarna med jordgubbar

Bildspel: Här är fördelarna med jordgubbar

[email protected]

2014-06-19 09:19:00

Publicerad: 19 juni 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp