Nya väderkläder

Ny teknik håller kylan och värmen där de skall vara.

Nu när våren är i antågande så kan det vara svårt att hitta rätt träningskläder för utomhusaktiviteter. Antingen klär man sig för varmt eller så fryser vi så att tänderna klapprar som kastanjetter i löpspåret. Svenska Helly Hansen har precis släppt en ny linje med underställ som kan vara en hjälp på traven i att klä sig rätt.

Serien, som bygger på Helly Hansens patenterade LIFA-teknologi med såväl värmande som fukttransporterande egenskaper har tre olika användningsområden:

Warm som är framtagen för fysiska ansträngning i kallt väder, tyget innehåller merinoull som ger värme samtidigt som insidan av materialet transporterar bort svett från huden. Fiberstruktiren i dessa plagg fungerar faktiskt lite som en isbjörnspäls – i andra termer perfekt för riktigt kall väderlek. Dry är nästa användningsområde som är speciellt utvecklat för extremt krävande aktiviteter och ger en hög fuktighetskontroll vid transpiration. Cool är däremot utvecklad för träning under årets varmare dagar. En av beståndsdelarna är polyester som absorberar fukten som transporterats bort från kroppen av plagget – på så sätt så har polyestern en kylande effekt. Cool-serien har dessutom en löst sittande passform som underlättar och tillåter luftcirkulation mellan hud och plagg – genom detta hålls kroppstemperaturen jämn när temperaturen ute stiger.

En annan intressant egenskap i LIFA-teknologin är att tygmaterialet i sig är antibakteriellt.

För vidare information och inköpsställen: www.hellyhansen.se

Bildspel: Nya väderkläder

Bildspel: Nya väderkläder

2008-01-16 02:13:00

Publicerad: 16 januari 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag