Det hela handlar om enkelhet

Äntligen händer det något i city och Prime Burger har sedan en tid tillbaka visat att man menar allvar när det kommer till hamburgerkultur. Flera nyöppningar i dessa halvstela citykvarter visar att vinden har vänt.

Okej, så man måste ha sovit under en sten de senaste 5 åren för att ha missat kötthypen i huvudstaden. Först var det steak houses och sen gjorde burgaren comeback i sann retroanda.

Många är ställena som försöker återuppfinna den amerikanska klassikern men sen kommer Prime Burger in på scen, och gör precis tvärtom. Här handlar det om köttet, tillagningen och konsistensen.

Vid redaktionens två besök lägger vi också märke till kökets förkärlek för det perfekta brödet. Inte för mjukt, inte för segt och framför allt – inte för rostat.

Som en perfekt ram till en välbekant målning harmoniserar Primes bröd obehindrat med det saftiga nötköttet. Enkelheten i kökets syn på hamburgare gör att det blir mer fokus på smakbalans, tillagning och kvalitet på köttet.

Att man sedan får den serverad i en plastkorg och inte på en tallrik kan man ha sina åsikter om. Men oj vad snabbt vi glömde vår vingliga plastkorg när vi satte tänderna i de milt kryddade och tokgoda Cheesy Fries.

Först ut var Birger Jarlsgatan sen Folkkungagatan och nu Holländargatan i city. Vad kommer härnäst undrar redaktionen, som tippar att den prisvärda och kvalitativa burgaren just fått en ny regent i huvudstaden.

Ricki Petrini
Publicerad: 1 maj 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp