Så håller sig stjärnan ung

Hon är ett av världens mest kända skönhetsnamn.
Som affischnamn för Elizabeth Arden har Catherine Zeta-Jones, 37, gjort succé.
Här är stjärnans hemliga och högst privata skönhetsknep.

Catherine Zeta-Jones stjärnglans påminner om den som de gamla Hollywoodstjärnorna utstrålade. Hennes hår blåser i rätt riktning och munnnen pryds ofta av ett rött skinande läppstift som gör att hon får en tilltalande och sexig mun.

Skönhetsikonen är gift med den 26 år äldre Michael Douglas, så hennes unga look blir påfallande så fort paret rör sig på de röda mattorna eller skymtas på någon av Los Angeles lyxigaste restauranger. Eller när de tillbringar sin tid I Bermuda med sina två små barn.

Startar eget parfymmärke

  Catherine Zeta-Jones har blivit ett av skönhetsvärldens mest kända ansikten sedan hon blev affischnamn för den kosmetiska tungviktaren Elizabeth Arden. Parfymen ”Provocative woman” som hon marknadsför har blivit en succé och nu funderar #IMG2-R#stjärnan starkt på att starta ett eget parfymmärke där både doft, solkräm och deodoranter ska ingå.

Enligt insatta källor vårdar Catherine sin vackra hy med Castorolja som hon smörjer in sig regelbundet med. Det sägs också att stjärnan bibehåller sitt bländvita leende genom att borsta tänderna med jordgubbar.

Kritiserar viktgalna kollegor

  Hälsoaspekten är viktigt för skådespelerskan. Efter att ha gått upp i vikt i samband med sina graviditeter kritiserade Zeta-Jones andra Hollywoodmammor som ofta och så desperat och snabbt försöker eliminera sina baby-klion.
-Jag tycker den här tävlingen som finns mellan skådespelerskor är fruktansvärd. När de precis har fått barn ska de tävla med varandra om att gå ner i vikt igen. Det är galet. Den här nya vågen av supersmala kvinnor är skrämmande.

Upplevde anorexia och ätstörningar

  Själv är Catherine Zeta-Jones i mycket god form tack vare sin bakgrund som dansare.
-Mina muskler kommer från tiden då jag dansade så jag kommer i form snabbt. Men jag är inte fanatisk. Jag växte upp med dansare där anorexia och andra ätstörningar var vanliga. Så jag lärde hur jag skulle förhålla mig till en diet utan att tappa omdömet.

Catherine är av den bestämda uppfattningen att kvinnor ska se ut som… ja, kvinnor.
-Ingen annan är mer feminist än jag. Men du behöver ju inte se ut som om du skiter i det. Du kan vara smart, klipsk och attraktiv estetiskt, både för dig själv och andra.

Bildspel: Så håller sig stjärnan ung

Bildspel: Så håller sig stjärnan ung

Åren som dansare har gjort att Catherine håller sig i form.

Åren som dansare har gjort att Catherine håller sig i form.

2008-03-23 16:19:00

Publicerad: 23 mars 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag