Stjärnfrisörens tips

Johan Hellström är hovfrisör, stylist och VD för Björn Axén. Dessutom har han nyligen tagit emot ett prestigefyllt pris på röda mattan i Hollywood för tredje året i rad. improveme har träffat stjärnstylisten.

Det är tredje året i rad Björn Axen vinner den prestigefulla utmärkelsen Global Salon Business Award i kategorin ” Salon Entrepreneur of the Year”, hur kommer det sig?
-Detta pris är för att uppmärksamma de bästa företagarna inom skönhetsindustrin i världen. Det är Andreson School of management på UCLA i Califonien tillsammans med experter som utgör juryn. För att vinna detta mest prestigefyllda pris måsta man vinna i alla kategorier vilket vi gjorde igen och det känns helt fantastiskt! Framförallt att bli erkänd internationellt i ett så stort sammanhang.

Hur var det att ta emot priset i Hollywood?
-Det var naturligtvis en underbar känsla. Både att vara i Hollywood men också inför de bästa företagen i värden inom skönhet. Det har nog inte riktigt sjunkit in ännu.

#IMG2-R#Vad gör att ni sticker ut i mängden?
-Vårt sätt att driva vår verksamhet. Vi har en stor administration men tydliga mål och vision. Vi har salongsverksamhet, akademi där vi utbildar elever från början. Vi har en egen produktserie som en av de enda i världen med en Kunglig Hovleverantörs-stämpel på. Vi har den egna världspatenterade uppfinningen ”Volumaster” och ”Björn Axén Tools”. Jag tror att denna bredd naturligtvis har hjälpt oss att kamma hem detta pris.

Vad skiljer amerikanerna mot svenskarna när det gäller frisyrer och styling?
-Jag tror att skillnaden idag är mindre än förr. Vi i Sverige har kanske de svåraste håren i världen vilket kräver en enormt bra teknik. Amerikanarna har generellt väldigt tjockt och bra hår. Trenderna där känner jag är väldigt naturliga hår och mycket långa hår på kvinnor.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
-Det absolut roligast är när jag kan hjälpa en kund att må bättre. Att stärka någons självkänsla genom ett vackert hår känns underbart för mig.

Vem är den roligaste personen du stylat?
-Jag har svårt att nämna en person men det är underbart att klä en brud. Det är sådan förväntan och glädje en sådan dag så det får nog bli mitt svar. Jag har gjort många brudar under min karriär.

Är det någon skillnd att frisyren på någon i kungahuset tillskillnad från någon annan känd person?
-Det är nog ingen skillnad. Det spelar inte någon roll för mig vem jag gör. Jag försöker alltid göra mitt bästa. När det kommer till kända personer eller kungahuset så kan det ibland vara så att man inte har så mycket tid på sig men måste ändå göra ett fantastiskt jobb som sedan hamnar i pressen och granskas av många, vilket bidrar till ett extra pirr i magen.

Vem är den mest kända person du talat med?
-Förutom Kungahuset får jag nog säga Diana Ross på den tiden då hon var enormt stor.

Vad är ditt bästa stylingtips för att få till festfrisyren?
-Införskaffa en Volumaster från Björn Axén Tools och skapa volym i hela håret. Föna topparna med en rundborste eller använd vår störta långtong i Björn Axén Tools för att få ett härligt stort Hollywood svall. Rödamattan-hår med volym känns helrätt!

Vilket är ditt bästa hårminne?
-Jag får nog säga första nobelfesten då jag fick hjälpa kungligheterna.

Hur får man till strandlooken?

-Börja alltid med att använda bra vårdande schampo och balsam. Gärna ett som innehåller massor av näring, solskydd och antioxidanter som bevarar din färg. Spraya sedan i en saltvattenspray och krama upp lockar eller föna lätt för en rockig och naturlig lock.

Namn: Johan Hellström
Titel: Verkställande direktör på Björn Axén.
Ålder: 42
Bor: Stockholm
Aktuell med: Ett fantastiskt pris i sin hand

Vårlooken från Björn Axén 08

Vårlooken från Björn Axén 08

Bildspel: Stjärnfrisörens tips

Bildspel: Stjärnfrisörens tips

[email protected]

2008-06-13 13:36:00

Publicerad: 13 juni 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag