Behåll brännan

Du har jobbat på brännan hela sommaren. Så varför ge upp den nu?

Precis när du äntligen hunnit få den ultimata, djupa solbrännan så är sommaren över igen, lika hastigt som den kom. Men med rätt knep kan du få den fräscha sommarbrännan att hålla ända tills höstlöven börjar falla.

Underhåll färgen
Visst, de mest gassande solstrålarna har passerat. Men det innebär inte att den svagare sensommarsolen inte tar. Gå ut en stund på lunchen, utnyttja eftermiddagssolen eller ta en frisk morgonpromenad. Och fortsätt naturligtvis med solskyddskrämen!

Fyll på med fukt
Det är när huden blir torr som den börjar flagna och solbrännan successivt nöts bort. Smörj in dig med en fuktkräm morgon och kväll så att huden aldrig riskerar att torka ut.

Massera mera
Alla typer av beröring sätter igång blodcirkulationen och får huden att lysa. Unna dig en salongsmassage, gör ett massageutbyte med en vän eller partner, eller se själv till att ge huden en omgång med fingertopparna.

Kom igång med träningen
Har du legat i hängmattan hela semestern är det hög tid att återvända till gymmet, joggingspåret eller din egen favoritträningsform. Träningen kick-startar blodcirkulationen och får huden att må bra.

Skrubba på
Var inte rädd för att förlora färgen genom att exfoliera huden. Eftersom ljuset reflekteras bättre när du skrubbat bort hinnan av döda hudceller kommer du snarare att se brunare ut.

Källa: Damernas Värld 

Bildspel: Behåll brännan

Bildspel: Behåll brännan

[email protected]

2008-08-25 06:57:00

Publicerad: 25 augusti 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag