Långt hår direkt

Från halvlångt till hellångt på en dryg timme! Så går det till att förlänga håret på salong.

Kanske vill du vara långhårig men saknar tålamod för att vänta på att det ska växa ut. Kanske har du tunt hår, eller hår som inte kan bli särskilt långt. Eller så klippte du dig kort och ångrade dig. Oavsett anledning är hårförlängning lösningen när du vill bli långhårig på ett kick.

På Hår och Sånt i Kristineberg i Stockholm gör jag en hårförlängning med äkta europeiskt hår. Salongägaren Susanne Ulander börjar med att tvätta mitt eget typiskt skandinaviska hår, med fina strån som alltid måste fönas eller locktångas för att inte se platta och trista ut.

När håret blåsts torrt börjar Susanne sätta i slingor som fästs med keratinvax nära hårfästet. Keratin är ett ämne som finns naturligt i håret och det sliter därför inte på stråna. Slingorna fästs vid mitt eget hår genom att vaxet smälts med en värmetång.

Efter en dryg timme är 75 hårslingor på plats i mitt hår. Slingorna är ca 40 till 50 cm, så långt ett mänskligt hår kan bli. För att det inte ska se för tunt ut nedtill klipper Susanne topparna så att håret blir jämnlångt.

Extensions kan hålla upp till sex månader, får jag veta. Jag instrueras också att använda en särskild hårborste så att förlängningarna inte ska trassla sig. Och voilá -jag är redo att gå ut och visa upp mitt nya hårsvall.

En hårförlängning på Hår och Sånt kostar cirka 3 500 kr. Salongen ligger på Hjalmar Söderbergs väg 20 i Stockholm och har telefonnummer 08-618 45 26. Hemsidan är www.harosant.net

Före och efter!

Före och efter!

Slingorna smälts fast med keratinvax...

Slingorna smälts fast med keratinvax…

...som inte syns när man släpper ner överhåret.

…som inte syns när man släpper ner överhåret.

Framifrån och bakifrån.

Framifrån och bakifrån.

[email protected]

2008-09-10 12:02:00

Publicerad: 10 september 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag