Jul på Japanska

Här bär alla likadana mönstrade bomullsrockar och marinblå bomullstofflor. Här existerar ingen klasskillnad och ingen materialism. Innanför Yasuragis portar är alla lika. Improveme.se:s redaktör Elina Hasslund fick uppleva en natt på det japanska viset.

Med en gång känner jag mig bekväm i min yukata, bomullsrock, och min flätade korg på höften. Handväskan har jag lämnat på rummet, istället har jag alla mina tillhörigheter i korgen.

Hjärtat av Yasuragi är badsektionen.
Enligt japanerna är bada ett utmärkt sätt att hitta inre frid. Efter en grundlig badintroduktion får jag äntligen hoppa i. Nu återstår bara ett problem – var ska jag börja? I damernas omklädningsrum finns ett kurbad med ångande vatten, i simhallen finns en stor pool med varma källor på höjden som är arkitektoniskt ritade efter en japansk modell. Men oförglömlig är den rykande utomhuspoolen under stjärnhimlen, den lämnar ingen oberörd.

Efter ett par timmar i poolen är det dags att prova ett annorlunda julbord utan prinskorvar, köttbullar och Janssons frestelse. Här serveras en japansk julmiddag där de utsökta dofterna lockar mig till bords. Förrätterna hämtas från ett löpande band . Här finns alla varianter av sushi, goy och nudlar och det tar emot att behöva äta med måtta för att ge plats för huvudrätten som består av fisk, kött och andra läckerheter. Avslutningsvis serveras en härlig efterrättsbuffé med diverse sötsaker.

För den som är utan nyårsplaner och kanske vill prova på något nytt, finns det möjligheter att fira in det nya året i japansk anda.
Inspirationen till nyårsmenyn är hämtad från japansk gastronomi och istället för högljudda raketer tar de tibetanska ceremonigongen farväl till gamla året.

Efter en god natts sömn lunkar jag till den ekologiska frukostbuffén i min yukata som skall bäras under hela vistelsen. Bröd, frukt, nötter, smoothies och pålägg i alla de sorter står prydligt uppdukat för oss gäster. Ett perfekt avslut på det japanska äventyret på Yasuragi Hasseludden. Jag lämnade denna fridfulla plats fullkomligt avstressad och nöjd. Toppbetyg-alla kategorier.

Priset varierar beroende på val av paket.
För erbjudanden och exakta prisuppgifter: 08-7476100

Elina Hasslund i Yukata och korg.

Elina Hasslund i Yukata och korg.

Den varma utomhuspoolen under stjärnhimlen. Foto: Yasuragi Hasseludden.

Den varma utomhuspoolen under stjärnhimlen. Foto: Yasuragi Hasseludden.

Tvagningsektionen i omklädningsrummet. Foto: Yasuragi Hasseludden.

Tvagningsektionen i omklädningsrummet. Foto: Yasuragi Hasseludden.

Under julmiddagen lagas maten framför dig. Foto: Yasuragi Hasseludden.

Under julmiddagen lagas maten framför dig. Foto: Yasuragi Hasseludden.

[email protected]

2008-12-23 08:16:00

Publicerad: 23 december 2008

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag