Kyl dig till slät hy

Den schweiziska anti-age-metoden kyler, stramar upp och motverkar akne och fina linjer.

Vem har sagt att det måste ta lång tid att ta hand om sin hy? Den schweiziska innovationen Ice Mask, det senaste inom åldersbekämpande hudvård, motverkar rynkor, vårdar solskadad hy och bekämpar finnar -allt på bara tio minuter.

Jag testar en Ice Mask-behandling på Olgas Hud & Skönhet i Stockholm, där hudterapeuten Olga börjar med att rengöra huden. Därefter applicerar hon en peeling med glykolsyra som avlägsnar döda hudceller och gör huden slät och len.

Ice Mask-behandlingen kan egentligen göras utan dessa förberedande steg -man behöver inte ens tvätta bort sminket innan man lägger på masken. Men Olga berättar att hon föredrar att rengöra huden ordentligt först, för att behandlingen ska bli ännu mer effektiv.

Sedan är det då dags för ismasken, som egentligen inte har något med is att göra. Det är en silkesduk som får suga upp “Ice Mask-aktivatorn“ innan den vecklas ut och placeras över ansiktet, med hål för ögon, näsa och mun. De aktiva ingredienserna är bland annat menthol, aloe vera och vitamin A och C, som stärker collagenet i huden och ökar blodcirkulationen.

Olga förklarar att masken sänker hudens temperatur med fyra till fem grader. Det är framför allt mentholen som ger en kylande känsla i huden, liknande den man får när man använder tigerbalsam.

När de tio minuterna passerat avlägsnar hudterapeuten masken och använder en återfuktande kräm i ansiktet. Huden känns redan som om den fått mer lyster -och Olga berättar att ämnena kommer att fortsätta verka under de närmaste två dagarna.

En Ice Mask-behandling på Olgas Hud & SKönhet tar 25 minuter och kostar 350 kronor. För mer information, ring salongen på 070-432 86 20 eller besök hemsidan.

Bildspel: Kyl dig till slät hy

Bildspel: Kyl dig till slät hy

[email protected]

2009-02-03 12:33:00

Publicerad: 3 februari 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag