De vanligaste söken på Google om hud & makeup

Via Google kan man hitta svar på allt från vad en valutakurs står i till antalet personer som landat på månen. Hur man klarade sig innan denna tjänst uppfanns är en fråga många ställer sig. Och vi håller med. Uppslagsverk i alla ära men vi älskar Google.

Nyfikna som vi är har vi kollat upp vilka frågor om skönhet som är de allra mest söka. Här kommer frågorna flest frågar om – och våra svar.

Mest sökta frågor är dessa:

Fråga: Hur blir jag av med påsarna under ögonen?

Svar: Det vanliga och lite tråkiga svaret är att dricka mycket vatten och sova tillräckligt. Även om det kanske låter tråkigt är det ändå det bästa man kan göra. Det finns även krämer med avsvällande effekt att använda. Har man sett ”Miss Secret Agent” med Sandra Bullock vet man att en dutt med hemmorojdsalva kan hjälpa. Men det finns som sagt även mindre ”pinsamma” krämer att köpa. Som till exempel ”Puff Off” från Benefit. Och givetvis smink att dölja påsarna med. En Touche Éclat från YSL tar inte bort påsar, men trollar optiskt så de ser mindre ut.

puffoff

Fråga: Hur blir jag av med min akne?

Svar: Att bli av med akne eller finnar är inte det enklaste. Men det finns knep. Akne beror inte på oren hud utan är oftast genetiskt betingat. Att tvätta ofta med väldigt starka produkter hjälper inte utan kan tvärtom trigga huden att bli ännu fetare. Mild rengöring morgon och kväll är grejen. Ett lugnande ansiktsvatten är också bra för att hindra porerna från att täppas till. Självklart finns det speciella medel med salicylsyra och mediciner att ta om aknen är riktigt svår. Men för vanliga finnar är det viktigt att inte slarva med rengöringen. Sov aldrig med sminket på och använd oljefri bas. Och så det självklara men som är svårt att låta bli – kläm inte på finnarna! Det kan ge fula ärr som är svåra att bli av med.

Fråga: Vad är BB creme?

Svar: En BB creme är en multikräm som fungerar som en färgad dagkräm eller foundation som både vårdar och återfuktar huden. BB-creme står för Blemish Balm, Beauty Balm eller Beauty Benefit. Trenden med BB kommer från asien och har varit hett i några år men nu verkar hypen med bokstavskrämer ha mattats av och ersatts med nude foundations, det vill säga lättflytande och tunna baser.

bbcream

Fråga: Hur ofta ska jag tvätta håret?

Svar: Därom tvista de lärde! Enligt gamla råd ska man bara tvätta håret en till två gånger i veckan för att inte torka ut det. Men nya rön säger att det beror helt enkelt på håret. En del behöver tvätta håret varje dag. Känner man att man tvättar för ofta är torrschampo ett bra knep. För de flesta som tvättar ofta gör det för att hårbottnen blir fet och då är det utmärkt att spreja torrschampo som liksom suger upp fettet och skonar längderna en dag eller två extra.

Fråga: Hur kan jag minimera mina porer?

Svar: Det går inte att krympa porer men genom noggrann rengöring kan porerna uppfattas som mindre. Även här kan man trolla med smink. En primer under din foundation gör att sminket dels sitter bättre men det jämnar även ut huden. Lite som spackel under målarfärg.

ysl

Fråga: Hur applicerar jag foundation?

Svar: Det är en fråga om tycke och smak. En del föredrar att lägga på foundation med pensel, andra med svamp eller fingrarna. Fördelen med att dutta lätt med fingrarna är att det är mer ekonomiskt. Svamp och pensel snor en hel del kräm. När du applicerar se till att det inte lägger sig i de fina håren mellan ögonbrynen, ”mustaschen” och i polisongerna. Och viktigast av allt, undvik en skarp avslutning vid käkarna så ansiktet har en färg och halsen en annan. Sudda!

Fråga: Hur blir jag av med mina bristningar?

Svar: Det går inte att ta bort bristningar helt. En kräm kan inte ta bort bristningar, det är bara att kasta pengarna i sjön. En liten tröst är dock att de bleknar med tiden. Men det finns givetvis metoder att testa som sägs ta bort bristningar något. Ett exempel är Dermapen.

vitry

Fråga: Hur formar jag mina ögonbryn?

Svar: Generellt så plockar man ögonbryn underifrån. Börja smått så du inte gör fel och får en ständigt förvånad uppsyn. Ett tips är att måla brynen som du vill ha dem med en mörk penna. Och så lägger du en vit penna runt om där du vill noppa bort hårstrån. Det finns även väldigt många tutorials på internet där du kan se precis hur du går till väga. Är man helt ovan kan det vara en bra idé att gå till ett proffs första gången för att få hjälp med en form som passar just ditt ansikte.

Louise Flinck
Publicerad: 26 augusti 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp